Tommy Robinson under söndagens demonstration.

Tommy Robinson portas från Israel-demonstrationer

Publicerad 24 maj 2021 kl 10.49

Utrikes. Den engelske självutnämnde sionisten och islamkritikern Tommy Robinson är inte välkommen på Israelvänliga demonstrationer. Det meddelar de stora judiska organisationerna i Storbritannien nu, rapporterar RT.

Gilla artikeln på Facebook

Daily Mail rapporterade på söndagen att Tommy Robinson hade synts på en manifestation för Israel i London – med en Israelflagga virad runt kroppen och en skylt med budskap mot Hamas.

Robinson är känd för att ha grundat islamkritiska English Defence League – men på senare år har hans fokus allt mer kommit att hamna på Israel istället för hemlandet. Han står nära den så kallade kontrajihadistiska rörelsen, som startats av neokonservativa judar i USA och som går ut på att man ska vara för Israel och mot islam.

I en video som läckte 2019 förklarade Robinson att han var villig att ställa upp i krig och slåss för Israel mot palestinierna.

Men efter den 38-årige kontrajihadistens deltagande på demonstrationen igår förklarar judiska organisationer i Storbritannien nu att de inte vill ha något med honom att göra.

"Stephen Yaxley-Lennon (alias Tommy Robinson) och anhängare av högerextrema organisationer som English Defence League är inte välkomna till våra evenemang", skriver Board of Deputies of British Jews.

Organisationen Zionist Federation of Great Britain and Ireland är av en liknande uppfattning:

"Även om ett evenemang i det offentliga rummet gör det svårare att kontrollera vilka som står bland oss är anhängare av extremism aldrig välkomna vid våra evenemang."

Community Security Trust kallar Tommy Robinson för "extremist" och förklarar att hans stöd till judarna "varken är välkommen eller till någon hjälp.”

Jewish Leadership Council konstaterar på Twitter att Robinson inte var inbjuden till demonstrationen och inte "på något sätt välkommen" dit.

"Vi vill inte ha hans 'stöd' och vi ber honom att hålla sig borta från framtida evenemang", skriver organisationen.


Nyheter från förstasidan

"Mirakel" krävs för att rädda Löfven

I princip klart att regeringen faller. Nu jobbar han helg för att hinna bevilja bidrag till alla viktiga särintressen innan befogenheterna avskaffas på måndag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Nationalmuseum: Tavla som visar fiskare i båt är rasistisk. Sprider idé om "nedärvda folkliga särdrag".0 

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0