Stefan Löfven var så övertygad om sina argument i SVT:s partiledardebatt om våldtäkter att han började skratta åt sina kritiker.

Lamotte: "Löfven verkar vara född i en syrefattig gruva"

Publicerad 7 maj 2018 kl 17.02

Inrikes. Att statsminister Stefan Löfven (S) tog upp lagen om anställningsskydd under våldtäktsdiskussionen i gårdagens partiledardebatt i SVT Agenda berodde inte på att han försökte undvika ämnet. Han tror verkligen på sina argument, menar journalisten Joakim Lamotte, som är helt mållös av uttalandet.

Dela artikeln

Under söndagens partiledardebatt började Stefan Löfven prata om arbetsmarknadspolitik och LAS när frågan om det ökade antalet våldtäkter i Sverige skulle diskuteras.

Då ville han plötsligt "ta fram en oerhört viktigt sak, hur vår arbetsmarknad faktiskt fungerar", sade han.

– Jag förstår inte hur man kan lägga förslag om att försvaga löntagarnas ställning på arbetsmarknaden och göra det lättare att säga upp människor. Då kommer dessa kvinnor som är utsatta på jobbet att bli rejält utsatta, förklarade statsministern och riktade sig sedan till Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson:

– Om du nu är så bekymrad över kvinnorna, Åkesson: Varför vill du försämra löntagarnas ställning på arbetsmarknaden?

Publiken skrattade och Åkesson, som hade frågat Stefan Löfven hur det kan vara så att fyra av fem utländska våldtäktsmän inte utvisas, blev chockad. SD-ledaren förstod inte alls vad Löfvens svar hade med saken att göra. Men statsministern fortsatte sitt resonemang:

– Det har precis med detta att göra! Hur många blir inte utsatta på sina arbetsplatser av både det ena och det andra? Då är det viktigt att deras ställning stärks. Då ska man inte ändra turordningsreglerna så att vem som helst kan bli uppsagd när som helst, sade Löfven.

Stefan Löfven var alltså fullt allvarlig i uttalandet som har fått sociala medier att skaka av skratt och häpnad. Denna slutsats drar även journalisten Joakim Lamotte, som nu är helt oförstående till hur en person som Löfven kan få styra Sverige.

"Det värsta är att han verkar tro på sina egna argument. Det handlar inte om att han försöker undvika ämnet. Vår statsminister Stefan Löfven tror på allvar att ökningen av sexualbrott i Sverige har med arbetsmarknadspolitik att göra. Han förstår helt enkelt inte bättre än så. Nu är det ingen tvekan om saken längre. Vår statsminister kommer fortsätta svika de kvinnor som dagligen utsatts för sexuella övergrepp i Sverige. Hur kan en sådan person, som verkar vara född i en syrefattig gruva, tillåtas ha så mycket makt?", skriver Lamotte på sin Facebook och påpekar att han är helt mållös.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Hysterisk konflikt om svenskfientlighet. Nu anklagar vänstern Ivar Arpi för att ha blivit nazist.0 Plus

Mer från Inrikes

Migrationsverket: Behövs mer pengar till förvarsplatser

Kommer bara uppnå 750 platser totalt de kommande åren.. "Krävs både ekonomiskt tillskott och ett tydligt och tidigt besked."0 

Häktad duo befann sig vid mordplatsen

Tonåringarna var vid gångtunneln i Skärholmen.. Ytterligare två–tre personer jagas nu för mordet på Mikael.0 

"Håll politikerna personligt ansvariga för våldsdåden"

Insändare.. "Hur kan makthavarna leva med det som sker i samhället?"0 

Här grips sovande mannen på E4:an

Satte på "autopiloten" och tog en tupplur under färden.. Andra bilister slog larm om sovande föraren – nu varnar polisen för fängelsestraff.0 Plus

Vetenskap

Genombrott för forskning om nya platta skärmar. Svenska forskare först med ny teknologi.0 

Ungas krav på könsbyte går oftast över med åren. Upplevelsen av att vara "född i fel kön" oftast tillfällig.0 

Kultur

Dolph Lundgren till svenskarna: "Vakna, vikingar!". Hollywoodstjärnan rasar mot låga straffen för våldtäktsmän.0 

Kommenterar "stora tuttar" – då blir programledaren vansinnig. Feministkaoset i "Bachelorette Sverige".0