Lokalpolitiker: "Fler måste ta emot flyktingar"

Publicerad 25 november 2012 kl 20.28

Inrikes.Kommunalrådet i Eskilstuna Jimmy Jansson (s) säger att det inte finns några tomma lägenheter kvar i kommunen att ge åt invandrare och att fler kommuner istället måste ta sitt ansvar, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Gilla artikeln på Facebook

Detta efter att Länsstyrelsen begärt att kommunen ska reservera ett antal av dess lägenheter till invandrare, något som kommunalrådet bestämt avvisar.

- Vi har inga tomma lägenheter att erbjuda. Människor flyttar till Eskilstuna av sig självt, vi har aldrig behövt "ta hit" några, vilket en del tror, säger Jimmy Jansson.

Han menar istället att andra kommuner borde ta ansvaret för att inhysa de runt hundratusen invandrare som kommer till Sverige varje år, varav många inte har några ekonomiska resurser eller möjligheter att få arbete och därmed inte kan finansiera sitt eget boende utan tvingas vända sig till de svenska skattebetalarna.

– Nu måste fler kommuner i landet hjälpa till och ge människor en bra start i Sverige. Alla människor är en tillgång om vi låter dem vara det. Språk, utbildning och jobb måste lyftas fram mer. I dag slösar vi på mänskliga resurser i Sverige, tycker Jimmy Jansson.

Eskilstuna är redan hårt tyngd under massinvandringen. Fria Tider har tidigare rapporterar att i Eskilstuna får invandrare sju gånger så mycket bidrag som svenskar, per capita. Invandrarna står också för över 60 procent av alla sociala biståndsomkostnader i kommunen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Vetenskap

Anorexia kopplas till gener. Sjukdomen inte bara psykiatrisk, enligt storstudie.0 

Finsk studie: Människan påverkar inte klimatet. Molnen styr den globala temperaturen, enligt forskarna.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0