EU-valet 2019

M: "Oerhört viktigt" med lägre invandring – och EU-länder ska inte tvingas ta emot "en enda" asylsökare

Publicerad 29 april 2019 kl 18.50

Inrikes. Asylinvandringen till EU ska vara helt frivillig för medlemsländerna. Det förklarar nu Moderaternas EU-toppkandidat Tomas Tobé för Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Moderaterna fortsätter framställa sig som ett allt mer restriktivt parti när det kommer till invandring.

Partiledaren Ulf Kristersson har redan upprepade gånget kallat "integrationen" för en ödesfråga, och sagt att den generösa invandringspolitiken ihop med slappa krav är "farlig".

Nu kommer Moderaternas EU-toppkandidat Tomas Tobé med ytterligare ett utspel i frågan.

EU-länder ska inte tvingas ta emot asylsökare. Medlemsstaterna ska inte behöva acceptera "en enda" om de inte själva vill, menar han, men de ska ändå få vara med i EU.

– Ja, det tycker jag i grunden. Men jag tycker att det är orimligt att de länderna i så fall är stora mottagare av bidrag. Det är klart att vi ska använda EU:s budget för att föra diskussioner med de länderna, förklarar Tomas Tobé för Aftonbladet.

Vidare påpekar Tobé att Sverige fortfarande är det sjätte största mottagarlandet av asylsökare sett till sin befolkning. Därför är det "oerhört viktigt" att ta fram en ny invandringspolitik som leder till en lägre invandring till Sverige, anser han.

Att ta tvinga alla EU-medlemmar att fylla sina länder med utomeuropeiska invandrare är något som statsminister Stefan Löfven (S) drivit i flera år. Men Tomas Tobé tror inte EU kommer lyckas enas kring en sådan lösning. M-kandidaten anser att asylprocessen ska göras utanför EU:s gränser, och bara de som har rätt till asyl ska släppas in.

Tomas Tobé berättar också att det under hans tid i ungdomsförbundet MUF talades om att införa helt öppna gränser. I verkligheten fungerar det inte, tycks han nu ha insett.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Mer från Inrikes

Riksåklagaren överklagar våldtäktsdom till HD

Ung kvinna våldtogs under knivhot.. Inte grovt brott, ansåg både tingsrätten och hovrätten.0 

Här blir guvernören misshandlad på scenen

Dramat i Iran fångat på film.. Angriparen kränkt för att hans fru blev vaccinerad av manlig läkare.0 

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0