Medier drog tillbaka snyfthistoria om flyktingbarn när det kom fram att Obama var ansvarig

Publicerad 20 november 2019 kl 07.14

Media. Flera internationella nyhetsbyråer har valt att dra tillbaka sin rapportering om att 100.000 flyktingbarn satts i förvar i USA. Detta efter att det kommit fram att siffrorna är från tiden innan Donald Trump blev president, skriver RT.

Gilla artikeln på Facebook

En rad stora medier kunde tidigare i veckan triumfatoriskt rapportera om att 100.000 minderåriga invandrare befann sig i förvar vid den amerikanska gränsen. Källan var FN:s så kallade flyktingspecialist Manfred Nowak.

Men på tisdagen tvingades Nowak att förtydliga sitt uttalande – eftersom det visade sig att siffran var från 2015, då Barack Obama var president i USA.

Stora internationella nyhetsbyråer, som Reuters och AFP, har nu valt att helt dra tillbaka sina artiklar om uppgifterna. Detta snarare än att rätta påståendena, rapporterar RT.

"Vi kommer att ta bort storyn", skriver AFP på Twitter.

Det har tidigare visat sig att president Donald Trump, som gick till val på att påstå sig vilja stoppa den illegala invandringen från tredje världen, i själva verket utvisar färre illegala än föregångaren Barack Obama.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Mer från Media

Stefan Löfven håller tal till nationen i SVT

Ovanliga åtgärden.. SVT: "Vi har en extraordinär situation i Sverige."0 

Helle Klein: Låt media mörka dödsfallen i Sverige

"Blir lätt ännu mer panikstämning" annars.. Nu vill Aftonbladet-veteranen mörka dödssiffrorna för befolkningen.0 

Vetenskap

Svenska forskare tar reda på om corona sprids i luften. Tros smitta via aerosoler – små luftburna partiklar.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0