Margot Wallström.

Wallström tar plats åtta på antisemitlista

Publicerad 27 december 2016 kl 17.55

Utrikes. Margot Wallström bryr sig mer om terrorister än deras offer. Det hävdar Simon Wiesenthal-centret, som nu placerar den svenska utrikesministern på plats sju på sin årliga lista över påstått antisemitiska uttalanden och händelser, rapporterar Jesuralem Post.

Dela artikeln

"I en kommentar om våldet i Israel från knivviftande palestinska terrorister, och de åtgärder som vidtagits av israeliska polisen i attackernas kölvatten under den så kallade 'knivintifadan', krävde Wallström en utredning av vad hon kallade 'utomrättsligt dödande' från den israeliska polisens sida."

Det skriver den internationella judiska organisationen Simon Wiesenthal-centret i sin motivering till att placera den svenska utrikesministern på plats 8 på sin årliga topp-10-lista över påstådd antisemitism.

Toppar listan gör USA:s regering för sitt beslut att förra veckan släppa igenom en resolution i FN:s säkerhetsråd som slår fast att israeliska bosättningar på palestinsk mark är olagliga.

På listan över antisemiter finns också, bland annat, länderna Frankrike och Polen, den brittiske Labour-ledaren Jeremy Corbyn, alt-right-profilen Richard Spencer och olika projekt för att bojkotta Israel.

Uppdatering 20:25: Ingen av de stora mediehusen i Sverige har ännu rapporterat om nyheten. När Björn Söder (SD) hamnade på samma lista år 2014 slogs det upp stort.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Varning för otäcka bilder. Även flickvännen som var med vid händelsen är en vänsterextremist som anser att polisen är rasister.0 Plus

"Vi har lurats i 30 års tid." Politiskt korrekt önsketänkande bakom tidigare studier, visar häpnadsväckande nya fynd.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Kraftig inbromsning i företagarnas optimism

Företagarindikatorn minskar tydligt.. "Lite av ett bakslag i företagarnas annars försiktigt växande optimism."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Simulerar krigföring mot upprorsmakare. Övningen äger rum i toppmodern kulisstad i Östergötland.0 Plus

Mer från Utrikes

Här kör Israel FN-stadgan i papperstuggen

Fördömde omvärlden i FN.. Får bara stöd av Sverige och ett litet antal andra USA-kontrollerade länder.0 

Zelenskyj rensar ut bland egna höjdarna

Chefen för säkerhetspolisen får gå.. Samtidigt växer missnöjet med den sittande presidenten.0 

Vetenskap

Svensk superdator ska spana på ryssar från rymden. AI-försök inom "taktisk spaning och övervakning" från satellit.0 

Astra Zeneca återkallar covidvaccin globalt. Erkände nyligen för första gången dödliga biverkningar.0 

Kultur

Pojkscouterna blir könsneutrala. Byter namn – efter 114 år.0