Det är rapporten "Doping in Two Elite Athletics Competitions Assessed by Randomized-Response Surveys", som publicerats i tidskriften Sports Medicine, som kommer med de makabra siffrorna.
Rapporten bygger på 2167 intervjuer från panarabiska spelen i Doha i Qatar och friidrotts-VM i Daegu i Sydkorea 2011.
Idrottsmännen ska ha fått sätta sig framför en dator och besvara frågan om de brutit mot dopningsreglerna det senaste året. Vilket land de kommer från eller vilket kön de har framgår dock inte.
Forskare vid Harvard-universitetet i USA och Tübingen-universitetet i Tyskland har sedan räknat ut att 30 procent av deltagarna i Daegu dopat sig.
Men ännu värre var det vid de panarabiska spelen i Doha, där hade 45 procent använt sig av dopning.
– Jag tänker på två saker. Dels på att det visar på en ganska deprimerande inställning till fusk bland idrottsmännen. Dels att det visar på en oroväckande ineffektivitet i dopningstestandet, säger friidrottskommentatorn Jacob Hård till SVT.
Rapporten har kritiserats, men tycks ändå visa på att dopning kan vara ett mycket större problem än man hittills bedömt.
– Det fanns lite meningsskiljaktigheter kring hur vetenskapligt pålitlig studien var. Resultaten visar ändå att dopningen fortfarande är ett enormt problem, säger Antti Pihlakoski från internationella friidrottsförbundet IAAF till finska Yle.