USA-valet

Obama hånas för sin stammande attack på Donald Trump

Publicerad 5 juni 2016 kl 17.29
Av Mattias Albinsson

Utrikes. USA:s president Barack Obama kom av sig helt under ett försök till attack på republikanernas presidentkandidat Donald Trumps politik.

Gilla artikeln på Facebook

Händelsen ska ha inträffat i onsdags när Obama höll tal i Elkhart, Indiana när han gav sig in i den amerikanska presidentvals­kampanjen. Även om Trump aldrig nämndes vid namn var det tydligt vem den amerikanske presidenten syftade på.

– Om om om om om om om om om om om vi om vi faller för en en en samling trick, stammade Obama innan han fortsatte:

– Bara för att det, ni vet... låter roligt eller twitterinläggen är provokativa. Då kommer vi inte bygga på de framsteg vi påbörjat.

I sociala medier är det många som frågar sig om presidentens teleprompter låste sig och det var av den anledningen han kom av sig i sitt tal.

Enligt New York Times var onsdagens tal Obamas första större intervention i presidentvalsdebatten. Anledningen till att Obama nu lägger sig i kampanjen är rapporter om att demokratiska arbetarklassväljare sviker partiet och går över till Trump.

New York Times skriver också att det delvis handlar om en personlig hämnd från Obamas sida. Våren 2011 ifrågasatte Trump om Obama verkligen var född i USA och därmed har rätt enligt konstitutionen att vara landets president. Ifrågasättandet blossade upp i en medial konflikt som varade i flera veckor och tillslut tvingade Vita huset att offentliggöra Obamas födelsebevis.


Brittiske författaren Douglas Murray om vår tids stora katastrof. "När de flesta som lever idag når slutet av sitt liv kommer Europa inte längre vara Europa."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0