USA-valet

Obama hånas för sin stammande attack på Donald Trump

Publicerad 5 juni 2016 kl 17.29
Av Mattias Albinsson

Utrikes. USA:s president Barack Obama kom av sig helt under ett försök till attack på republikanernas presidentkandidat Donald Trumps politik.

Gilla artikeln på Facebook

Händelsen ska ha inträffat i onsdags när Obama höll tal i Elkhart, Indiana när han gav sig in i den amerikanska presidentvals­kampanjen. Även om Trump aldrig nämndes vid namn var det tydligt vem den amerikanske presidenten syftade på.

– Om om om om om om om om om om om vi om vi faller för en en en samling trick, stammade Obama innan han fortsatte:

– Bara för att det, ni vet... låter roligt eller twitterinläggen är provokativa. Då kommer vi inte bygga på de framsteg vi påbörjat.

I sociala medier är det många som frågar sig om presidentens teleprompter låste sig och det var av den anledningen han kom av sig i sitt tal.

Enligt New York Times var onsdagens tal Obamas första större intervention i presidentvalsdebatten. Anledningen till att Obama nu lägger sig i kampanjen är rapporter om att demokratiska arbetarklassväljare sviker partiet och går över till Trump.

New York Times skriver också att det delvis handlar om en personlig hämnd från Obamas sida. Våren 2011 ifrågasatte Trump om Obama verkligen var född i USA och därmed har rätt enligt konstitutionen att vara landets president. Ifrågasättandet blossade upp i en medial konflikt som varade i flera veckor och tillslut tvingade Vita huset att offentliggöra Obamas födelsebevis.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0