Överfallen i Östersund

Polisen varnar kvinnor i Östersund: Gå inte ut ensamma

Publicerad 7 mars 2016 kl 19.12

Inrikes. Efter en rad sexattacker de senaste veckorna uppmanar nu polisen nu kvinnor i Östersund att hålla sig inomhus.
– Vi rekommenderar människor, speciellt kvinnor att inte röra sig ute ensamma på natten, säger polisområdeschefen Stephen Jerand enligt Östersunds-Posten.

Gilla artikeln på Facebook

Under natten till söndagen överfölls en kvinna på Prästgatan i centrala Östersund av tre män som försökte våldta henne. De pratade "svenska med brytning", enligt polisen.

Omkring tre timmar senare på natten, vid fyratiden, utsattes ännu en kvinna i 25-årsåldern för ett överfall på Prästgatan. Denna gång var det en ensam utländsk gärningsman som gick fram till kvinnan och slog henne i ansiktet med knuten näve. Därefter slängde han ned henne på marken och tryckte hennes huvud mot backen innan han försvann från platsen.

Enligt polisen har det skett minst sex överfall mot kvinnor och flickor utomhus sedan den 20 februari. Den dagen blev tioåriga fickor ofredade på busstorget.

Under en presskonferens på måndagen sade Stephen Jerand, polisområdeschef i Jämtland, att det kan vara fler kvinnor som har blivit utsatta.

– Vi tror att det finns ett mörkertal med personer som varit utsatta för det här, sade han.

Jerand uppmanade kvinnor att hålla sig inomhus på natten.

– Vi tycker att våldet i vissa fall är grovt. När man attackerar mot hals och ansikte och genomför våldtäktsförsök. Vi tycker också att det är grovt när man går på tioåriga barn. Det tycker vi sticker ut, säger Stephen Jerand.

Han påpekade att det händer att våld uppstår i samband med att människor befinner sig i krogmiljöer och dricker alkhohol.

– Men det vi ser här är onaturligt. I inget fall finns det tecken på att någon gärningsman har varit påverkad. Tvärtom. Det sticker också ut. Det är därför vi går ut med den här försiktighetsprincipen.


Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Varning för snöstorm på Hawaii

Räknar med över 30 cm snö och stormbyar. "Resor bör begränsas till enbart nödsituationer."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Inrikes

Hotade skjuta vakt som krävde vaccinpass

Ska ha fått stolpe kastad mot sin mage.. Men ordningsvakten ville inte medverka i utredningen.0 

Nya M-kravet: Tvångsvaccinera alla barn i hela Sverige

Tuffa linjen.. Vill även införa särskilt straff för föräldrar "som vägrar" – och bekämpa "desinformation" om coronavaccineringen.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0