Gruppvåldtäkten i Visby

Polisförstärkning lämnar Gotland

Publicerad 9 oktober 2016 kl 15.44

Inrikes. På grund av oroligheterna som följt efter den misstänkta gruppvåldtäkten i Visby har polisen under helgen haft förstärkning av kollegor från Stockholm. Men under måndagen kommer förstärkningen att börja avvecklas.

Gilla artikeln på Facebook

– Vi har nu varit här sedan i fredags och vårt uppdrag har främst varit att stärka i utredningsarbetet vad gäller de hot av olika slag som kommit in mot medarbetare i rättsväsendet samt att arbeta ute för att öka tryggheten, säger kommenderingschef Christer Birgersson.

Vid polisens genomgång av de hot som kommit in har två personer blivit delgivna misstanke för förgripelse mot tjänsteman och hemfridsbrott. De personerna är förhörda, en del utredningstekniska åtgärder vidtagna och båda är släppta, men utredningen fortsätter och misstanken kvarstår.

För övriga misstänkta hot finns i nuläget inga misstänkta.

– Vi kommer från och med i morgon att börja avveckla den särskilda insatsen vi haft eftersom de uppgifter vi jobbat med ser vi som avklarade, säger Birgersson i ett utskick.


Bok. Ingrid Carlqvists svidande uppgörelse med bisarra nya Sverige.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Beskedet idag: Kraftig sänkning av pensionen

Minskar med 2,7 procent. Coronabidragen ska finansieras med "stor sänkning", lyder dagens besked.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0