Putins hån mot USA:s gayflagga

Publicerad 5 juli 2020 kl 20.00

Utrikes. Vladimir Putin skrattar åt en HBT-flagga som hängts utanför USA:s ambassad i Moskva. Den ryske presidenten antyder att flaggan möjligen reflekterar diplomaternas sexuella läggning, skriver Daily Mail.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under en tv-sänd videokonferens som en senator upplyste Putin om att den amerikanska ambassaden för första gången hängt en regnbågsflagga på på sin fasad för att fira Pride-månaden i juni.

– Vilka är det som arbetar i den här byggnaden? frågade Putin då.

Han fick svaret "amerikaner".

– Låt dem fira. Det säger definitivt något speciellt om de människor som arbetar där, sade Putin då med ett leende på läpparna, skriver Daily Mail.

Vladimir Putin undertecknade under fredagen ett ​​ändringsförslag till konstitutionen som med stöd av en folkomröstning inkluderar en klausul som slår fast att äktenskapet är förbehållet förhållanden mellan en man och en kvinna.

Han underströk dock ​​att Ryssland inte diskriminerar människor på grund av sexuell läggning.

Ryssland förbjöd år 2013 homosexuell propaganda riktad mot barn, vilket väckte ramaskri bland liberaler i västvärlden. Men Putin försvarade på fredagen lagen och sade att den endast syftar till att förhindra att barn "prackas på" den typen av relationer.

– Låt varje person växa upp, bli vuxen och själv bestämma sin egen väg. Man bör inte tvinga på dem något, sade presidenten.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0