Rasism när norrmän spottade på joggare

Publicerad 3 april 2012 kl 21.04

Politik.En 14-årig flicka med invandrarbakgrund råkade ut för ett hatbrott i Norge i helgen. På sin vanliga joggingtur i Gulset konfronterades Niousha Bayat av två okända män, mellan 40 och 50 år gamla, som spottade på henne.

Gilla artikeln på Facebook

Männen ropade också efter Niousha som dock lyssnade på musik vid tillfället.

- Männen såg norska ut, säger Niousha som tror att rasism är motivet. Hon träffades enligt uppgift av flera spottloskor och familjen överväger nu att polisanmäla händelsen.

- Jag blev inte direkt rädd, men tyckte det var äckligt, säger Niousha till norska Telemarksavisen.

Samtidigt söks två utländska män som turades om att våldta en etniskt norsk flicka i Haugesund i förra veckan, vilket dock inte har beskrivits som rasism. Inte heller fallet i Sverige då mellan 7 och 8 unga invandrare sparkade sönder skallen på en 61-årig svensk man i Kortedala har beskrivits som rasism i media.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0