"Rasistiskt" föreslå att våldtäktsmän ska utvisas

Publicerad 3 april 2012 kl 08.16

Inrikes.Den brutala rekordvåldtäkten på ett asylboende i Mariannelund har fått många att föreslå att förövarna ska utvisas. De som kräver detta är rasister, hävdar BLT:s socialdemokratiska krönikör Elina Gustafsson.

Gilla artikeln på Facebook

"Precis som om problemet med män som våldtar kvinnor försvinner om vi deporterar männen med annan bakgrund till ett annat land?" frågar sig Elina Gustafsson i sin krönika.

"Att deportera våldtäktsbenägna män till ett annat land innebär inte alls att vi slipper läsa om fruktansvärda sexuella övergrepp på tjejer. Det flyttar bara på problemet till en annan plats", fortsätter 23-åringen, som beskriver sig som en "antirasist och feminist med hjärtat till vänster".

Istället ägnar Gustafsson resten av krönikan åt att ursinnigt utmåla svenskar som vill utvisa utländska våldtäktsmän som "rasistiska ambassadörer".

"När människor väljer att tro på rasism som lösning på alla samhällsproblem undrar man verkligen om vi är på väg att bli helt historielösa i vårt land?" frågar hon sig.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tre döda i tågolycka i Skottland

Sex till sjukhus. Jordskred tros ligga bakom svåra tågolyckan.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0