Val 2018

Så ska Miljöpartiet behålla makten: Vill regera med S, L och C

Publicerad 23 augusti 2018 kl 14.45

Inrikes. Just nu pågår konkreta planer för att Sverige efter valet ska få en regering bestående av Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet. Det uppger en källa med insyn i Miljöpartiet till tidningen Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Den som hoppades på en grundlig politisk förändring efter valet kan bli riktigt besviken. I stället kan Sverige få en helt ny form av regering, med invandringsliberala partier i spetsen.

Miljöpartiet försöker nu ta fram en gemensam politik för att det egna partiet tillsammans med Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet ska styra landet.

– Vi håller absolut dörren vidöppen för en mittenregering med S, C och L. Det är vårt bästa alternativ just nu, en sådan regering skulle vara mer handlingskraftig än en med S och MP, säger en partikälla till Expressen och påpekar att partiet troligen komma ta kontakt över blockgränserna redan innan riksdagsvalet.

På regeringskansliet ska man ha påbörjat ett konkret arbete med att urskilja politiska frågor där partierna kan komma överens.

Liknande tankar har också yppats innan.

– Vi har öppnat för att Liberalerna och Centerpartiet ska kunna samarbeta med vår regering, har Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin tidigare sagt i en intervju med Expressen.

Även Annie Lööf ska ha öppnat dörren för ett samarbete med MP, om partiet kan tänka sig att omvärdera vissa ekonomiska frågor. Miljöpartiet uppges dock inte villigt att samarbete med bara en Alliansregering, detta på grund av Moderaternas miljöpolitik.


Coronavaccin

"Vad håller du på med jävla somalier?" Borlänge-familjen vågade inte bo kvar efter mardrömslika upplevelsen.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

"Stor meteor" över Sverige och Norge

Eldklot lyste upp himmelen vid norska gränsen. "Det är en stor meteor, och det här är sällsynt".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0