L:s partiledarstrid

Sabuni leder inför L:s partiledarbyte

Publicerad 15 juni 2019 kl 14.26

Inrikes. Nyamko Sabuni spurtar inför Liberalernas partiledarbyte i slutet av juni och är nu partiets starkaste kandidat. Hon har vunnit flest medlemsomröstningar.

Gilla artikeln på Facebook

Den 28 juni väljer Liberalerna ny partiledare. Erik Ullenhag har uppfattats som den starkare kandidaten, men nu ser det i stället ut som att Nyamko Sabuni kan vinna.

Under lördagen säger förbundsstyrelsen för Liberalerna i Skåne att 69 procent av medlemmarna har röstat på Sabuni, medan Erik Ullenhag fått 28 procent och Johan Pehrson 3 procent.

Enligt riksdagsledamoten Robert Hannah (L) sker det medlemsomröstningar i 15 av Liberalernas 21 länsförbund.

Hittills ska Nyamko Sabuni ha vunnit i Östergötland, Gävleborg, Västernorrland, Västmanland, Norrbotten, Jönköping, Västsverige och Skaraborg. Samtidigt har Erik Ullenhag bara vunnit i Uppsala, uppger Hannah på sitt Twitterkonto på lördagen.

– Det här valresultatet speglar en lust av förändring, man vill se en tydlig uppryckning efter flera års dåliga valresultat, säger Liberalernas Skåneordförande Torkild Strandberg till SVT Nyheter.

– Medlemmarna i Västsverige har sagt sitt i en öppen och demokratisk process. Med 57 procent av rösterna så har hon störst förtroende att leda Liberalerna. Jag kommer respektera mina medlemmars vilja och Nyamko Sabuni är därför också min partiledarkandidat, klargör i sin tur Robert Hannah på Twitter.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jan Tullberg. Tankebrott förhindras genom implicita ledtrådar i de begrepp som används.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Death metal-version av Gretas tal tar nätet med storm. "Skräckinjagande" musikvideon får miljontals visningar.0 

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0