Det är den statliga myndigheten MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor, som betalar totalt 8,5 miljoner kronor med det officiella syftet att få fler att rösta i årets val.
Enbart Rinkeby Folkets Hus har erhållit 500.000 kronor för att de ska få fler i den invandrartäta Stockholmsförorten att gå till valurnorna.
"Statsbidrag för projekt som syftar till ökat valdeltagande", heter det på MUCF:s hemsida.
– Valdeltagandet är extremt lågt i Rinkeby. Vi kommer att samla människor genom workshops, utbildningssatsningar och visa på fördelarna med att rösta i ett val, säger Jörgen Strandberg, ordförande för Rinkeby Folkets Hus, till Sveriges Radio.
Statsbidragen ska särskilt satsas på "socioekonomiskt utsatta områden där valdeltagandet är lågt", skriver MUCF.
I regeringens uppdrag till myndigheten står det:
"I det valdistrikt som hade lägst valdeltagande i riksdagsvalet 2014 röstade endast 48 procent medan 95 procent av de röstberättigade röstade i det valdistrikt som hade högst valdeltagande. Det finns ett visst samband mellan distriktens valdeltagande och hur de är befolkningsmässigt sammansatta. Valdistrikt med lågt valdeltagande kännetecknas av låga medelinkomster, låg utbildningsnivå och en hög andel utrikes födda bland de röstberättigade."
Rinkeby Folkets Hus planerar nu anställa tio ungdomar, som först under fyra veckors tid i sommar kommer informeras om vad höstens val innebär. Därefter ska de få betalt för att knacka på hos människor i Rinkeby och övertyga dem om att rösta i valet.
På detta sätt löser man två problem på en och samma gång, enligt Jörgen Strandberg. Ungdomarna får jobb, och fler invandrare röstar.
I det valdistrikt i Rinkeby med lägst valdeltagande 2014 fick Socialdemokraterna över 70 procent av rösterna och de rödgröna närmare 90 procent.
"En är att de rödgröna partierna inte bara blev största vinnare här, utan också största förlorare, med tanke på att soffliggarna med största sannolikhet hade röstat på dem om de hade rest sig ur soffan", skrev tidningen Arbetet efter valet.
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor är samma myndighet som gav 600.000 kronor till "Näthatsgranskaren", som polisanmält 750 svenskar, många äldre, för hets mot folkgrupp.