SOS Rasisme

Stor polisrazzia mot norska Expo

Publicerad 27 februari 2012 kl 23.38

Inrikes.Vänsterextrema Expos norska motsvarighet SOS Rasisme fick på måndagen besök av flera poliser som tog sig in på den antirasistiska organisationens kontor för att beslagta bokföringsmaterial, datorer och annat.

Gilla artikeln på Facebook

Den vänsterextrema organisationen har redan dömts för att ha fuskat med medlemssiffrorna för att få mer bidrag, och nu misstänks man även för skattefusk. Bland annat ska vänsterextremisterna ha betalt ut svarta löner, uppger Dagbladet.no som var på plats under razzian.

Tillslaget skedde kort efter att det norska landstingsrådet Bård Frantzen framträdde i en intervju i Dagbladet där han hävdade att antirasisterna förfalskade bevis och betalade ut svarta löner. SOS Rasisme tömde sina konton och eldade upp sin bokföring, sa Frantzen.

Förra året dömdes SOS Rasisme för det mest omfattande bedrägeriet med falska medlemssiffror i Norges historia. Totalt lurade vänsterextremisterna till sig 17 miljoner norska skattekronor för mycket i bidrag, uppger Dagbladet.

Dagbladet har tidigare avslöjat att SOS Rasisme domineras av medlemmar ur Norges kommunistiska parti, som sitter på alla ledande och mest välavlönade positioner i den tungt bidragsfinansierade organisationen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Trump: "Europa måste ta tillbaka sina IS-terrorister"

Hotar på nytt att "släppa loss" dem i Europa. "USA kommer inte placera dem i Guantanamo i 50 år och betala för det."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0