Den syriska asylsökaren.

Syrier: 90 procent av asylsökarna bluffar

Publicerad 21 oktober 2015 kl 22.01

Utrikes. En syrisk asylsökare i Berlin anser att 90 procent av alla asylsökare är bluffmakare som väller in i Tyskland och Sverige för leva ett bekvämt bidragsliv.

Gilla artikeln på Facebook

Den ryska nyhetsbyrån Riafan har intervjuat en asylsökare från Syrien i ett asylläger i Berlin. Mannen uppger att han flydde undan Islamiska staten – trots att han är sunnit. Sina tre barn och sin fru ska han sedan åka ner och hämta i Syrien när han har fått uppehållstillstånd i Tyskland. I intervjun klagar han på asylbedragarna som har kommit för att höja sin egen levnadsstandard.

–  Omkring mig finns massor av folkslag, men nästan inga syrier. Här finns iranier, serber, albaner, irakier, afrikaner och till och med vietnameser. De har inte flytt från krig som vi syrier, utan för att äta gott och få bidrag. Det är fruktansvärt! Och de säger till journalisterna att det bara finns migranter från Syrien här. Det är ohederligt. Det är bedrägeri. Syrierna är färre än 10 procent här, säger asylsökaren.

Han klagar också på lägerpersonalen, som utgörs av invandrare snarare än tyskar.

–  Där arbetar pakistanier, afghaner och afrikaner. De hatar oss för att de tror att vi har kommit för att ta deras pengar och mat.

Syriern, som alltså själv anser sig vara en av få riktiga flyktingar, klagar också på att komforten i lägret är dålig och att maten smaklös och portionerna för små.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Utrikes

Bill Gates: Tiotals miljoner kan dö om viruset sprids till Afrika

Micosoft-grundarens ödesmättade varning.. "En naturligt eller avsiktligt orsakad pandemi med potential att orsaka mer än 10 miljoner dödsfall."0 

Vänstern åtalar Salvini för olaga försök att stoppa invandringen

Förre inrikesministern inför rätta.. Men åklagaren har redan avfärdat anklagelserna som "grundlösa".0 

Duplantis slog nytt världsrekord: "Enkelt"

Hoppade 6,18.. "Något av det knäppaste på en friidrottsbana."0 

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0