Ullenhag flyttar till arabvärlden

Publicerad 26 maj 2016 kl 14.50

Inrikes. Före detta integrationsminister Erik Ullenhag (L) blir Sveriges nya ambassadör i Jordanien, beslutade regeringen idag. Den 43-årige yrkespolitikern får därmed i uppgift att driva igenom Sveriges feministiska utrikespolitik i arablandet.

Gilla artikeln på Facebook

Ullenhag, som idag är Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson och gruppledare i riksdagen, säger till Ekot att det nya uppdraget ska bli "enormt spännande". Han har tidigare sökt jobb som ambassadör även i andra länder.

Den före detta integrationsministern säger sig nu vara redo att verka för den rödgröna regeringens feministiska inrikespolitik i Jordanien, bland annat genom att främja "en diskussion om jämställdhet inom islam i muslimska världen".

– Jag tycker att det är spännande att vi lyfter jämställdhetsfrågan på allvar. Det finns mycket att göra just i ett land som Jordanien dels när det gäller flyktingarnas situation och kvinnor på flykt, säger Ullenhag till Ekot.

Vem som nu ska ersätta Ullenhag på de tunga positionerna inom L är än så länge oklart men enligt Ekot är favoriten Mats Persson, riksdagsledamot från Skåne.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Våldsamma protester mot Macrons globalism

"Kaos" i Paris när proteströrelsen firar ett år. Polisen har mobiliserat "massivt" och omhändertagit ett 100-tal demonstranter.0 

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Nyupptäckta motiv på hällmålning avslöjar sjöfart på stenåldern. Forskarna upptäckte bilderna med hjälp av ny teknik.0 

Studie: Somaliers IQ ännu lägre än man tidigare trott. Forskare bestämde sig för att undersöka frågan grundligt.0 Plus

Kultur

Beslutet: Storkyrkan i Gamla stan målas rosa. Kyrkorådet, länsstyrelsen och Skönhetsrådet överens.0