Håkan Svenneling (V) vill bekämpa Donald Trump med svenskars skattepengar.

Vänsterpartiet vill att svenskt bistånd ska bekämpa "rasism" i USA

Publicerad 5 juni 2020 kl 19.28

Utrikes. Vänsterpartiet vill nu att det svenska biståndet ska gå till att finansiera så kallade antirasistiska organisationer i USA och bekämpa Donald Trumps politik, uppger Aftonbladet. På så sätt kommer "världen bli bättre".

Gilla artikeln på Facebook

Efter upploppen och våldsamheterna mot vita i USA – som bygger på uppfattningen om systematiskt rasistiskt polisvåld mot landets svarta befolkning – vill nu Vänsterpartiet att svenskt bistånd ska satsas på "antirasistiska" gruppers verksamhet i landet.

Enligt Vänsterpartiet bör 50 miljoner av Sveriges bistånd varje år skickas till sådana grupper i USA.

Samtidigt ska pengarna motverka Donald Trumps politik. Vänsterpartiet hävdar nämligen att den amerikanske presidenten har förvärrat så kallade rasmotsättningar i landet.

– Vi har ett starkt bistånd för att vi vill påverka världen till det bättre. Om vi kan bidra till att USA blir mer demokratiskt, mindre rasistiskt och minska polisbrutaliteten, då är det en insats som gör världen bättre, säger riksdagsledamoten Håkan Svenneling (V) till Aftonbladet.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0