Foto: Anja Callius/Commons/CC-BY-SA

Vänsterkomiker ska leda debatt-tv

Publicerad 20 mars 2012 kl 09.34

Inrikes.Han är vänstervriden, gapig och rabiat politiskt korrekt. Föga förvånande blir ståupparen Magnus Betnér nu programledare i tv. Med livesända "Betnér direkt" på Kanal 5 vill han erbjuda både debatt, humor och experter i rutan.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt den 37-årige radikalfeministen Betnér är målet med programmet att göra "något helt annat" än SVT Debatt, som leds av den 37-åriga radikalfeministen Belinda Ohlsson.

–?Att göra ett intressant och direktsänt debattprogram med gäster och publik i studion. Det är tre gäster som är särskilt insatta i det ämne som jag har valt – både forskare, jurister, journalister och and­ra sakkunniga – och dessutom en person som lutar mer åt kändishållet men har anknytning till ämnet. Tanken är att alla ska få komma till tals och prata till punkt. En intressant diskussion på riktigt, inte som ”Debatt” i SVT där folk bara sitter och skriker, säger han till DN.

Enligt Betnér ska det första programmet handla om yttrandefrihet och hets mot folkgrupp. Andra ämnen som ska tas upp är extremism, folkhälsa och religion.

–?Nu när Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen så är det ju ett annat läge. Jag tycker att det känns en stor skillnad, folk vill diskutera sådana här frågor, säger Magnus Betnér som själv har byggt sin karriär på att planka tonläget hos politiskt inkorrekta kolleger som Lenny Bruce, George Carlin och Bill Hicks samtidigt som det politiska innehållet byts ut mot något som bättre hör hemma på en söndagsföreläsning hos Fores.

Betnér Direkt har premiär på Kanal 5 den 2 april.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus

Kultur

Grävde fram gammal dalahäst i Falun. Tros vara en av de äldsta i sitt slag.0