Foto: Anja Callius/Commons/CC-BY-SA

Vänsterkomiker ska leda debatt-tv

Publicerad 20 mars 2012 kl 09.34

Inrikes.Han är vänstervriden, gapig och rabiat politiskt korrekt. Föga förvånande blir ståupparen Magnus Betnér nu programledare i tv. Med livesända "Betnér direkt" på Kanal 5 vill han erbjuda både debatt, humor och experter i rutan.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt den 37-årige radikalfeministen Betnér är målet med programmet att göra "något helt annat" än SVT Debatt, som leds av den 37-åriga radikalfeministen Belinda Ohlsson.

–?Att göra ett intressant och direktsänt debattprogram med gäster och publik i studion. Det är tre gäster som är särskilt insatta i det ämne som jag har valt – både forskare, jurister, journalister och and­ra sakkunniga – och dessutom en person som lutar mer åt kändishållet men har anknytning till ämnet. Tanken är att alla ska få komma till tals och prata till punkt. En intressant diskussion på riktigt, inte som ”Debatt” i SVT där folk bara sitter och skriker, säger han till DN.

Enligt Betnér ska det första programmet handla om yttrandefrihet och hets mot folkgrupp. Andra ämnen som ska tas upp är extremism, folkhälsa och religion.

–?Nu när Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen så är det ju ett annat läge. Jag tycker att det känns en stor skillnad, folk vill diskutera sådana här frågor, säger Magnus Betnér som själv har byggt sin karriär på att planka tonläget hos politiskt inkorrekta kolleger som Lenny Bruce, George Carlin och Bill Hicks samtidigt som det politiska innehållet byts ut mot något som bättre hör hemma på en söndagsföreläsning hos Fores.

Betnér Direkt har premiär på Kanal 5 den 2 april.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Ensamkommande flyktingbarn

Bisarra förklaringen. "Mamma glömde bort när jag var född."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Polisen: Talet om somalier och IQ inte olagligt

Hatbrottsgruppen oväntade beslut. "Om vi tänker oss en somaliska med 70 i IQ och burka."0 

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0