Konflikten Israel-Palestina
Arkivbild.

Antalet skadade: 12.600 palestinier och EN israelisk soldat

Publicerad 16 maj 2018 kl 17.40

Utrikes. 104 dödade och 12.600 skadade palestinier. Det är resultatet efter demonstrationerna i Gaza. Samtidigt har endast en israelisk soldat skadats, rapporterar FN.

Dela artikeln

Sedan den 30 mars har 104 palestinier, inklusive 12 barn, dödats i samband med demonstrationerna i Gaza som bland annat riktats mot Israels olagliga ockupation av Palestina.

Det totala antalet skadade har överskridit 12.600, varav 55 procent hamnat på sjukhus och över 50 procent av skarp ammunition. Samtidigt har en israelisk soldat skadats lindrigt.

Bara i måndags dödades 60 palestinier, inklusive åtta barn, av israeliska styrkor som bland annat placerat ur krypskyttar längs gränsen mellan Gaza och Israel. Omständigheter kring några av dödsfallen är ännu oklara.

Ytterligare 2.770 skadades i måndags, nästan hälften av skarp ammunition. Enligt Israel tillhörde 24 av de dödade militanta grupper.

Siffrorna har publicerats av FN:s organ för övervakning av det humanitära läget i det ockuperade palestinska territoriet, OCHA-oPt.

– Reglerna om våldsanvändning enligt internationell rätt har upprepats många gånger men verkar ha ignorerats om och om igen. Det verkar som att vem som helst har riskerat att skjutas till döds eller skadas: kvinnor, barn, pressen, vårdpersonal, åskådare, och på nästan vilken plats som helst upp till 700 meter från staketet, säger FN:s människorättstalesperson Rupert Colville.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Hysterisk konflikt om svenskfientlighet. Nu anklagar vänstern Ivar Arpi för att ha blivit nazist.0 Plus

Vetenskap

Genombrott för forskning om nya platta skärmar. Svenska forskare först med ny teknologi.0 

Ungas krav på könsbyte går oftast över med åren. Upplevelsen av att vara "född i fel kön" oftast tillfällig.0 

Kultur

Dolph Lundgren till svenskarna: "Vakna, vikingar!". Hollywoodstjärnan rasar mot låga straffen för våldtäktsmän.0 

Kommenterar "stora tuttar" – då blir programledaren vansinnig. Feministkaoset i "Bachelorette Sverige".0