Asylkaoset
Illegala afrikanska migranter väller just nu in i Europa.

Aktivist gruppvåldtogs av afrikaner – tvingades till tystnad

Publicerad 7 oktober 2015 kl 10.30

Utrikes. Vänsteraktivisten kämpade för öppna gränser. Då blev hon gruppvåldtagen av afrikanska migranter i ett flyktingläger men tvingades till tystnad för att inte skada den politiska kampen.

Gilla artikeln på Facebook

© Euronews

Den illegala invandringen från Afrika sker främst via Sydeuropa. Här bild från Spanien när hundratals illegala migranter rusar in.

En ung, kvinnlig “öppna gränser”-aktivist som jobbade i ett asylläger vid den fransk-italienska gränsen, har tigit i över en månad om när hon gruppvåldtogs av migranter från Sudan. “De andra bad mig att hålla tyst”, säger hon, skriver Breitbart. Kollegerna ska ha sagt att det skulle skada kampen för en gränslös värld om våldtäkten rapporterades.

Det var en lördagsnatt för en månad sedan som kvinnan – en aktivist i 30-årsåldern –  blev fasthållen i ett duschkomplex i lägret som ligger i italienska Ventimiglia, ett stenkast från den franska gränsen. I duscharna gruppvåldtogs hon av de afrikanska migranterna.

Enligt italienska La Stampa skulle kvinnan ha rapporterat brottet om det inte vore för de andra vänsteraktivisterna som övertalade henne om att det skulle skada drömmen om öppna gränser om sanningen kom ut.

Det olagliga flyktinglägret i Ventimiglia blev så sent som för en vecka sedan rensat och nedstängt av italiensk polis, som mötte motstånd från migranter och beskyddande aktivister.

– Det är avskyvärt, dessa invandrare flyr krig och kommer hit för att söka ett bättre liv. Och detta är Italiens svar, sa då Teresa Maffeis, en ledande vänsteraktivist i regionen.

För två år sen våldtogs en ung kvinnlig socionom på en mångkulturfestival i norra Italien. Den gången var det en illegal invandrare från arabvärlden som var i farten.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0