Årets statliga bidrag till SvD: 60 miljoner kronor

Publicerad 11 december 2020 kl 07.01

Du betalar. Svenska Dagbladet beviljas drygt 45 miljoner kronor i statligt presstöd. Detta läggs till det "redaktionsstöd" på 14 miljoner kronor som samma tidning beviljades häromdagen.

Dela artikeln

Mediestödsnämnden meddelade på onsdagen vilka medier fick dela på det nya så kallade redaktionsstöd på 500 miljoner som delas ut i år.

Trots att SvD redan har ett årligt presstöd på 45 miljoner kronor tilldelades tidningen ytterligare 12 miljoner i redaktionsstöd för huvudtidningen och 2 miljoner kronor för "SvD Junior".

Nu släpps listan över de 68 tidningar som får dela på ytterligare 581 miljoner i presstöd, det så kallade driftstödet. Och som vanligt kammar SvD, som beskriver sig som en "obunden moderat" tidning, hem bidragsjackpotten.

Huvudtidningen får som vanligt 40 miljoner kronor och SvD Junior får 5,5 miljoner kronor.

Den näst största bidragstagaren är Göteborgs-Posten, en "oberoende liberal" tidning som i år beviljas 38,5 miljoner kronor i presstöd.


Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Du betalar

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur