Asylkaoset

Asylsökare slår läger vid Clooneys lyxvilla

Publicerad 14 juli 2016 kl 18.38

Utrikes. Ett stort flyktingläger har bildats i anknytning till hollywoodkändisen och vänsterdebattören George Clooneys fritidshus vid Comosjön i norra Italien, strax ovanför Milano.

Gilla artikeln på Facebook

George Clooney har tidigare gjort sig känd för sina migrationsvänliga utspel, exempelvis när han så sent som i februari i år träffade Tysklands förbundskansler Angela Merkel under filmfestivalen i Berlin. Då uttryckte han sitt stöd för Tysklands öppna och välkomnande policy för illegal invandring.

Nu tycks han själv få möjligheten att välkomna immigranter från tredje världen, när dessa bosätter sig i direkt anslutning till kändisprofilens egen miljonvilla i Norditalien.
 
Efter att den schweiziska regeringen beslutat att stänga landets södra gräns till följd av det stora inflödet migranter har många av dessa istället tagit sig tillbaka söderut till Italien i väntan på att kunna ta sig vidare till mer ekonomiskt fördelaktiga länder i Nordeuropa.

Genom att slå läger och bilda en knytpunkt för illegal invandring väntas nya rutter och nätverk för människosmuggling etableras. Resning av skjul och ruckel, utspritt skräp och annan bråte har nu blivit en del av konsekvenserna för invånarna i den norditalienska staden.

Många fruktar att läget kan eskalera och utvecklas till att likna det vid Calais i Frankrike där illegala migranter ockuperar hela områden i väntan på att kunna ta sig till andra länder eller områden.

Clooney har tidigare tagit avstånd från den republikanske presidentkandidaten Donald Trump när han beskrev politikern som en "främlingsfientlig fascist". Huruvida Clooneys åsikt om illegal invandring kommer att ändras återstår att se.


Åtalet mot AFA

Nyheter från förstasidan

Colin Powell var fullvaccinerad – dog ändå

Beskedet från familjen. Tidigare utrikesministern dog i sviterna av covid-19.0 

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Vetenskap

Här flyr forskningschefen på Pfizer frågan om celler från aborterade foster i vaccinet. Läkemedelsjätten försökte mörka det obehagliga.0 Plus

"Skräp-dna" bakom skillnaden mellan människa och schimpans . Därför fungerar våra hjärnor olika. 0 

Kultur

Rolling Stones slutar spela "Brown Sugar". Klassiska hitlåten stoppas efter PK-kritiken.0