Asylkaoset

Asylsökare slår läger vid Clooneys lyxvilla

Publicerad 14 juli 2016 kl 18.38

Utrikes. Ett stort flyktingläger har bildats i anknytning till hollywoodkändisen och vänsterdebattören George Clooneys fritidshus vid Comosjön i norra Italien, strax ovanför Milano.

Gilla artikeln på Facebook

George Clooney har tidigare gjort sig känd för sina migrationsvänliga utspel, exempelvis när han så sent som i februari i år träffade Tysklands förbundskansler Angela Merkel under filmfestivalen i Berlin. Då uttryckte han sitt stöd för Tysklands öppna och välkomnande policy för illegal invandring.

Nu tycks han själv få möjligheten att välkomna immigranter från tredje världen, när dessa bosätter sig i direkt anslutning till kändisprofilens egen miljonvilla i Norditalien.
 
Efter att den schweiziska regeringen beslutat att stänga landets södra gräns till följd av det stora inflödet migranter har många av dessa istället tagit sig tillbaka söderut till Italien i väntan på att kunna ta sig vidare till mer ekonomiskt fördelaktiga länder i Nordeuropa.

Genom att slå läger och bilda en knytpunkt för illegal invandring väntas nya rutter och nätverk för människosmuggling etableras. Resning av skjul och ruckel, utspritt skräp och annan bråte har nu blivit en del av konsekvenserna för invånarna i den norditalienska staden.

Många fruktar att läget kan eskalera och utvecklas till att likna det vid Calais i Frankrike där illegala migranter ockuperar hela områden i väntan på att kunna ta sig till andra länder eller områden.

Clooney har tidigare tagit avstånd från den republikanske presidentkandidaten Donald Trump när han beskrev politikern som en "främlingsfientlig fascist". Huruvida Clooneys åsikt om illegal invandring kommer att ändras återstår att se.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0