Asylkaoset

Asylsökare slår läger vid Clooneys lyxvilla

Publicerad 14 juli 2016 kl 18.38

Utrikes. Ett stort flyktingläger har bildats i anknytning till hollywoodkändisen och vänsterdebattören George Clooneys fritidshus vid Comosjön i norra Italien, strax ovanför Milano.

Gilla artikeln på Facebook

George Clooney har tidigare gjort sig känd för sina migrationsvänliga utspel, exempelvis när han så sent som i februari i år träffade Tysklands förbundskansler Angela Merkel under filmfestivalen i Berlin. Då uttryckte han sitt stöd för Tysklands öppna och välkomnande policy för illegal invandring.

Nu tycks han själv få möjligheten att välkomna immigranter från tredje världen, när dessa bosätter sig i direkt anslutning till kändisprofilens egen miljonvilla i Norditalien.
 
Efter att den schweiziska regeringen beslutat att stänga landets södra gräns till följd av det stora inflödet migranter har många av dessa istället tagit sig tillbaka söderut till Italien i väntan på att kunna ta sig vidare till mer ekonomiskt fördelaktiga länder i Nordeuropa.

Genom att slå läger och bilda en knytpunkt för illegal invandring väntas nya rutter och nätverk för människosmuggling etableras. Resning av skjul och ruckel, utspritt skräp och annan bråte har nu blivit en del av konsekvenserna för invånarna i den norditalienska staden.

Många fruktar att läget kan eskalera och utvecklas till att likna det vid Calais i Frankrike där illegala migranter ockuperar hela områden i väntan på att kunna ta sig till andra länder eller områden.

Clooney har tidigare tagit avstånd från den republikanske presidentkandidaten Donald Trump när han beskrev politikern som en "främlingsfientlig fascist". Huruvida Clooneys åsikt om illegal invandring kommer att ändras återstår att se.


Inbördeskriget i Syrien och Irak

Spektakulära räden början på slutet för IS. Hundratals tungt beväpnade jihadister i stor kortege fick möta Allah.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Feministerna lockar barn med gratis medlemsskap. Småglin ska möjliggöra fortsatt skattefinansierad kamp mot "rasism".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Nära 1.000 skjutningar i USA – på en vecka

Efter BLM-kampanjen. Svarta gängvåldet eskalerar bortom kontroll.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Bilder från grannar avslöjar. Nu oroar sig grannarna i den lilla dalaorten Gagnef.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Här invigs världens snabbaste tåg i Kina. Video: Futuristiska svävande supertåget lämnar fabriken.0 Plus

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0