Busch Thor: Sverige har en "skenande kriminalitet"

Publicerad 19 mars 2019 kl 19.58

Inrikes. Sverige har nu en skenande kriminalitet i olika bostadsområden. Det förklarar KD-ledaren Ebba Busch Thor i det sista avsnittet av SVT:s programserie "Mats möter".

Gilla artikeln på Facebook

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor är ännu kritisk till Centerledaren Annie Lööfs regeringsuppgörelse med Stefan Löfven, förklarar hon för Mats Knutson.

Enligt KD-ledaren var det oärligt av Lööf att inte berätta detta redan innan riksdagsvalet i höstas. Hon borde kunnat förutse att Sverigedemokraterna skulle bli ett möjligt hinder.

Busch Thor förklarar också att hon inte har för avsikt att återupprätta Alliansen bara för sakens skull.

– Alliansens existensberättigande låg ju i att det var ett trovärdigt regeringsalternativ. Vi förenades i det vi ville genomföra, inte bara det vi var emot, säger Ebba Busch Thor.

Angående att bilda regering ihop med Moderaterna baserat på ett stöd från Sverigedemokraterna, svarar hon tydligt jakande.

– Jag var beredd att göra det i höstas och skulle vara beredd att pröva det igen om möjligheten uppkom.

Partiledaren anser inte heller att regeringsuppgörelsen mellan S, MP, C och L är trovärdig eftersom partierna går emot sin egentliga politik.

Därmed kommer Stefan Löfvens regering inte "på riktigt" kunna lösa de svåra problem som finns i dagens Sverige, däribland den "skenande kriminaliteten i flera bostadsområden", säger hon.

– Det handlar om att många kriminella, inte minst gäng i Sverige, vet att när man begår brott så är det svårt för polisen att gripa brottslingarna, att beivra brotten och att ge brottsoffren upprättelse. Det innebär att brottsligheten i delar har eskalerat i Sverige. Många kriminella vet att det inte får de konsekvenser som det borde.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0