Microsoft lägger nu mejl från oss i mappen "Skräppost" på Outlook/Live/Hotmail. Kolla mappen om du väntar på mejl från oss.

Efter sexövergreppen: Bråvalla ställer in 2018

Publicerad 1 juli 2017 kl 15.15

Inrikes. Det blir ingen Bråvalla Festival nästa år. Det meddelar arrangörerna i ett pressmeddelande. Orsaken är att de sexuella övergreppen på festivalen bara fortsätter och fortsätter. Under natten mot lördagen våldtogs en tonårsflicka. "Därför har vi beslutat att inte göra Bråvalla 2018", skriver arrangörerna.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 23-tiden på fredagen som en tonårsflicka anmälde ett sexövergrepp mitt under Håkan Hellströms konsert på scenen Panorama. En man hade hållit fast flickan och genomfört en våldtäkt.

Flera sexuella ofredanden har rapporterats och anmälts under årets Bråvalla festival.

Nu har arrangörerna fått nog. Det blir ingen festival nästa år.

"Det finns inte ord för hur otroligt ledsna vi är över det här, och vi vill beklaga och fördöma det å det allvarligaste. Det är fan inte okej. Vi accepterar det inte på vår festival", skriver arrangörerna och fortsätter:

"Vi har gjort allt som står i vår makt att förebygga och på plats säkra festivalupplevelsen för våra besökare. Årets Bråvalla har varit den bästa ur många hänseenden; personal, frivilligorganisationer och publik har vittnat om fantastisk stämning och vi har den hittills lugnaste festivalen i antalet anmälda brott mätt. Med det sagt så fortsätter sexuella ofredanden att förekomma."

"Därför har vi beslutat att inte göra Bråvalla 2018", klargör arrangörerna.

Förra året anmäldes en mängd våldtäkter och ofredanden på Bråvalla, bland annat under feministen Zara Larssons konsert. Efter våldtäkten skrev hon på Twitter att "Jag hatar killar. Hatar hatar hatar".

Det brittiska rockbandet Mumford & Sons meddelade att man kommer bojkotta festivalen i Norrköping tills dess att arrangörerna tar krafttag mot det stora antalet sexuella övergrepp.

I år har polisen satt upp en temporär polisstation öppen dygnet runt på Bråvalla och ett stort antal poliser arbetar trygghetsskapande, brottsförebyggande och utredande. I år finns även poliser med förstärkningsvapen. Men det har alltså inte hjälpt.


Nyheter från förstasidan

Orbán: Mitt folk är min främsta prioritering

Har Helmut Kohl som rättesnöre inom EPP-gruppen. Kommer inte stödja invandringsvurmare som EU:s framtida ledare.0 

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Jan Tullberg om politikens trilemma. "Alla liberaler är inte komfortabla med att majoriteten ska bestämma."0 

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0