Efter sexövergreppen: Bråvalla ställer in 2018

Publicerad 1 juli 2017 kl 15.15

Inrikes. Det blir ingen Bråvalla Festival nästa år. Det meddelar arrangörerna i ett pressmeddelande. Orsaken är att de sexuella övergreppen på festivalen bara fortsätter och fortsätter. Under natten mot lördagen våldtogs en tonårsflicka. "Därför har vi beslutat att inte göra Bråvalla 2018", skriver arrangörerna.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 23-tiden på fredagen som en tonårsflicka anmälde ett sexövergrepp mitt under Håkan Hellströms konsert på scenen Panorama. En man hade hållit fast flickan och genomfört en våldtäkt.

Flera sexuella ofredanden har rapporterats och anmälts under årets Bråvalla festival.

Nu har arrangörerna fått nog. Det blir ingen festival nästa år.

"Det finns inte ord för hur otroligt ledsna vi är över det här, och vi vill beklaga och fördöma det å det allvarligaste. Det är fan inte okej. Vi accepterar det inte på vår festival", skriver arrangörerna och fortsätter:

"Vi har gjort allt som står i vår makt att förebygga och på plats säkra festivalupplevelsen för våra besökare. Årets Bråvalla har varit den bästa ur många hänseenden; personal, frivilligorganisationer och publik har vittnat om fantastisk stämning och vi har den hittills lugnaste festivalen i antalet anmälda brott mätt. Med det sagt så fortsätter sexuella ofredanden att förekomma."

"Därför har vi beslutat att inte göra Bråvalla 2018", klargör arrangörerna.

Förra året anmäldes en mängd våldtäkter och ofredanden på Bråvalla, bland annat under feministen Zara Larssons konsert. Efter våldtäkten skrev hon på Twitter att "Jag hatar killar. Hatar hatar hatar".

Det brittiska rockbandet Mumford & Sons meddelade att man kommer bojkotta festivalen i Norrköping tills dess att arrangörerna tar krafttag mot det stora antalet sexuella övergrepp.

I år har polisen satt upp en temporär polisstation öppen dygnet runt på Bråvalla och ett stort antal poliser arbetar trygghetsskapande, brottsförebyggande och utredande. I år finns även poliser med förstärkningsvapen. Men det har alltså inte hjälpt.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Ensamkommande flyktingbarn

Bisarra förklaringen. "Mamma glömde bort när jag var född."0 Plus

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Joakim Andersen har läst ny bok om identitetspolitik. Hysteriska feminister och "antirasister" tros vara resultat av att allt fler växer upp utan fäder och bröder.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Prover visar varför svenska sjöar blir allt brunare. Forskare har hittat förklaring till fenomenet.0 

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0