Arkivbild.

Elevassistent på skola i Stockholm döms till åtta års fängelse för våldtäkter mot elever

Publicerad 28 april 2017 kl 17.32
Av Mattias Albinsson

Inrikes. En 30-årig somalisk medborgare som arbetar som elev­assistent på en skola i Stockholm dömdes idag till åtta års fängelse för upprepade våldtäkter mot tre olika pojkar; två av dem bara tio år gamla.

Gilla artikeln på Facebook

De två yngsta pojkarna har våldtäkts­mannen kommit i kontakt med då de är elever på den kommunala skola han arbetar på, den tredje är storebror till en av de andra två pojkarna. På fritiden har 30-åringen dessutom varit fotbolls­tränare för ett av AIK:s pojklag som alla tre pojkarna spelar fotboll i. Stockholms stad listar fortfarande mannen såsom anställd på den aktuella skolan.

Pojkarna, varav två är födda 2006 och den tredje 2002, våldtogs med våld och under hot vid upprepade tillfällen från november 2015 fram till slutet av september ifjol. En av pojkarna berättar att när han protesterade tog mannen fram en kniv och höll den mot hans hals.

– Ska du ta av dig? frågade mannen hotfullt för att tvinga pojken ta av sig sina kläder.

Mannen filmade minst ett av övergreppen och hotade sprida filmen om pojkarna berättade för någon om våldtäkterna. I förhör har en av pojkarna detaljerat berättat hur mannen lade sin "snopp i min rumpa", en annan om att det gjorde jätteont att bli våldtagen.

Våldtäkterna uppdagades när en bekant till en av pojkarnas föräldrar av en slump sett en pojke i bara kalsonger hemma hos mannen. Vittnet fattade misstankar och slog larm. Hemma hos mannen har polisen säkrat flera DNA-spår, bland annat i form av kondomer som använts under våldtäkterna. De har under rättegången kommit att bli viktig teknisk bevisning.

30-åringen döms till åtta års fängelse för grov våldtäkt mot barn. Han ska dessutom betala ett stort skadestånd på nästan 1,2 miljoner kronor till de tre pojkarna.


Nyheter från förstasidan

Kurderna söker skydd hos Assad

Överlämnar gränsstäder till den syriska armén. Film visar hur amerikanska soldater lämnar området, samtidigt som syriska åker in.0 

Ekonominyheter

Här har bostadspriserna mer än fördubblats – på ett par år

"Absurda" prisstegringen fortsätter.. Lista: Gatorna i Sverige där bostädernas värde ökar allra snabbast.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jan Tullberg. Tankebrott förhindras genom implicita ledtrådar i de begrepp som används.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Death metal-version av Gretas tal tar nätet med storm. "Skräckinjagande" musikvideon får miljontals visningar.0 

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0