Asylkaoset
Idag soldater imorgon asylhandläggare?

Försvarsanställda ska bli asylhandläggare

Publicerad 8 oktober 2015 kl 21.43

Inrikes. Inte ens Migrationsverkets krisorganisation räcker längre till när invandringen fortsätter att öka. Nu ska försvarets insatsförband sadla om och bli asylhandläggare.

Gilla artikeln på Facebook

Den ordinarie personalen på Migrationsverket är helt överbelastad när nu 1.500 asylsökare om dagen väller in i Sverige. Migrationsverket har upprättat en "krisorganisation" och regeringen en akut krisplan för att hantera anstormningen.

Tidigare idag varnade Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, för omfattande skattehöjningar om invandringen ska kunna finansieras.

Och vid ett samverkansmöte mellan myndigheter i tisdags började Migrationsverket och Försvarsmakten planera för hur anställda inom försvarets insatsförband ska kunna sadla om och bli handläggare på Migrationsverket, skriver Ledarsidorna.se.

Fria Tider rapporterade i helgen om hur Sverigedemokraterna nu anklagar regeringen för att bedriva "totalinvandring", ett fenomen som beskrivs så här: "Det är lika fascinerande som skrämmande att se hur ett samhälle mobiliseras till syftet att klara av en enda uppgift: Maximal invandring till varje pris.”


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

HELA LISTAN: Här är alla kriminella klaner i Sverige

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg.. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Blodbad när någon dödade får i Lilla Edet

Kroppen försvunnen.. "Hagen fylld med blod, inälvor och skinn."0 

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0