Arkivbild.

Flera anmälda våldtäkter eller våldtäktsförsök senaste dygnet

Publicerad 5 maj 2018 kl 15.03

Inrikes. Två anmälningar om våldtäkt samt en om försök till våldtäkt har kommit in till polisen senaste dygnet. Det framgår av polisens händelserapporter. Det handlar bland annat om en man som ska ha "lockat med en yngre kvinna ut i skogen". I ett annat fall ska en minderårig flicka ha våldtagits i Uppsala.

Gilla artikeln på Facebook

I dag lördag har polisen publicerat tre notiser om våldtäkt eller våldtäktsförsök på sin hemsida.

Den första händelsen gäller en 20-årig man i Jämtland som sitter anhållen misstänkt för försök till våldtäkt. Under fredagskvällen ska mannen, utomhus i västra Jämtland, ha "lockat med en yngre kvinna ut i skogen och försökt förmå henne till att ha sex med honom", skriver polisen på sin hemsida. Mannen och kvinnan är bekanta sedan tidigare och åklagaren anhöll mannen efter förhör.

Den andra händelsen gäller en våldtäktsutredning i Jönköping efter en anmälan som kom in under gårdagen den 4 maj.

Vid lunchtid igår kontaktades polisen efter att det framkommit att en person skulle ha utsatts för en våldtäkt. En polispatrull beordrades till den misstänka brottsplatsen för att utreda vad som hade hänt. Efter att ha pratat med den drabbade, en flicka i tonåren, uppstod misstanke mot en person som under eftermiddagen greps misstänkt för våldtäkt.

"Den misstänkte är en pojke i tonåren", skriver polisen.

Den misstänkte togs med till polisstation där förhör hölls. Platsen för det misstänkta brottet spärrades av och tekniker beordrades till platsen där det gjordes en teknisk undersökning. Flera utredningsåtgärder har vidtagits för att utreda den anmälda våldtäkten, uppger polisen.

Den tredje händelsen inträffade i Heby i Uppsala, där polisen nu utreder en misstänkt våldtäkt.

Informationen kom polisen tillhanda under lördagsförmiddagen, men själva händelsen ska ha inträffat för ett par dagar sedan. "En del av kyrkogården i Östervåla har spärrats av då en teknisk undersökning ska genomföras", skriver polisen om våldtäkten.

– Brottsplatsen ska vara en del av den här kyrkogården, därför har vi spärrat av i hopp om att hitta spår trots att det var flera dagar sedan, säger Linda Wideberg vid polisen region Mitt till Aftonbladet.

Offret ska vara en minderårig flicka. Ingen har gripits.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish låg nere fjärde dagen i rad

Problem hos SEB på fredag, lördag och söndag.. På måndagen drabbades Swish återigen av problem – hos samtliga banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Nordea tar avstånd från egen vaccinanalys med nazireferens

Analytikerna drev hejdlöst med coronaåtgärderna.. "Vaccinet uppenbarligen så bra att man behöver tvinga människor att ta det."0 

Kraftig ökning av smittfall i Sverige

Ökning av vaccinerade som behöver intensivvård.. Alla med smittad person i hushållet ska stanna hemma, enligt FHM.0 

Vetenskap

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Fysisk träning mycket effektivt vid ångest. Påtagliga resultat även för kroniskt ångestdrabbade.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0