Terrordåden i Bryssel
Arlanda flygplats.

Skärpt terrorberedskap på svenska flygplatser

Publicerad 22 mars 2016 kl 12.13

Utrikes. Polismyndigheten och Swedavia har skärpt terrorberedskapen på svenska flygplatser med anledning av morgonens terrorattacker i Bryssel.

Gilla artikeln på Facebook

Arlanda flygplats skriver på sin hemsida att man utökat närvaron av skyddsvakter och annan flygplatspersonal. Detsamma gäller för Landvetter och Bromma flygplatser. Skyddsvakterna får även förstärkning från polisen.

Svenskar i Bryssel uppmanas på krisinformation.se kontakta sina anhöriga hemma i Sverige för att meddela att de är i säkerhet. Den som är orolig för en anhörig och inte lyckas få tag på honom eller henne kan ringa telefonnumret +32 2 7537300.

Polisens Nationella operativa avdelning, Noa, har beslutat om en särskild händelse och har aktiverat Polismyndighetens katastrofregistrering och höjt beredskapen hos polisens nationella resurser.

Säkerhetspolisen meddelar att man följer händelseutvecklingen i Belgien, men att terrorhotnivån för Sverige ligger kvar oförändrad på förhöjd nivå.

"Säkerhetspolisen har just nu nära kontakt med våra internationella och nationella samarbetspartners, med anledning av händelserna i Bryssel. Vi arbetar intensivt på alla nivåer för att få en bättre lägesbild av det som inträffat, bland annat för att undersöka om händelserna skulle kunna ha någon koppling till Sverige eller svenska intressen utomlands", skriver Säpo i ett pressmeddelande.<(p>

"Det sker inhämtning av information och underrättelser genom alla våra kanaler som sedan analyseras och omsätts till åtgärder där så krävs. Arbete pågår inom alla relevanta verksamheter för att kunna bedöma eventuella aktiviteter hos extremistmiljöerna."


Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Google vill hjälpa dig göra rasmedvetna val

Företag rasinventeras.. Företag med svarta ägare får särskild märkning.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0