Fyra fall av misshandel i Uppsala: Knivhuggning och utslagna tänder

Publicerad 22 februari 2020 kl 13.43

Inrikes. Under natten skedde flera fall av allvarlig misshandel i Uppsala. En ung person blev bland annat jagad och slagen med tillhygge, en annan blev knivhuggen i magen.

Gilla artikeln på Facebook

Förra året rapporterades det att den tidigare idylliska universitetsstaden Uppsala gått om Malmö och numera anses vara Sveriges farligaste stad.

Natten till lördag skedde fyra fall av misshandel i staden.

Vid halv elva-tiden på fredagskvällen larmades polisen om ett slagsmål där någon misshandlats i Valsätra på en ungdomsfest. "Det är många ungdomar på plats men ingen målsägare ger sig till känna", skriver polisen på sin hemsida. Ingen misstänkt gärningsman anträffades heller. Det var rörigt och många ungdomar på plats, så polisen medverkade till att avveckla festen.

Nästa larm kom 00.53. Då handlade det om en grov misshandel under ett "slagsmål" vid korsningen Väderkvarnsgatan och S:t Olofsgatan. Enligt polisen hade 10-15 personer jagat efter och misshandlat en 20-årig man, bland annat med tillhygge. Två personer som passerade platsen i samband med händelsen ska också ha blivit misshandlade och fått motta slag. Personen som misshandlades med tillhygge tappade medvetandet, men var vaken och talbar i samband med att polis anlände. Personen skickades till sjukhus. De två andra målsägande behövde inte uppsöka sjukvård.

Enligt Nyheter Idag fick offret tänderna utslagna.

02.47 larmades polisen återigen om en grov misshandel. I Sunnersta hade en man blivit knivhuggen i magen. Händelsen hade utspelat sig i centrala Uppsala cirka 1,5-2 timmar tidigare. Den skadade mannen hade själv kunnat ta sig hem till sin bostad varefter han larmade polis. Mannen ska även fått en flaska slagen i huvudet.

Polisen tror att knivhuggningen har ett samband med misshandeln på Väderkvarnsgatan.

03.06 kom det sista larmet om en man som blivit slagen i ansiktet i närheten av Dragarbrunnstorg cirka en timme tidigare. Några främmande personer ska då ha kommit fram till offret, tagit en cigarrett från honom och slagit honom i ansiktet.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Allt färre butiker går i konkurs

Corona ger draghjälp till detaljhandeln.. Antalet butiker i konkurs minskade kraftigt under mars månad.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

Experten: Var beredda på åtal mot politiker för coronafiaskot

Krisen så misskött att det kan vara brottsligt.. Nu spår tunga svenska juristen åtal mot chefer och politiker i vårdkollapsens spår.0 Plus

Region Norrbotten medger strategin: "Nästan alla" ska smittas så "flockimmunitet" uppstår

"Bromsar man för mycket så sladdar man ner i diket.". Strategin övergavs i Storbritannien när experterna räknade ut att den skulle leda till en kvarts miljon döda.0 

Vetenskap

Svenskar vistas utomhus 43 procent mer än vanligt visar Googles GPS-data. Överläkare: 70-åringar "som trotsiga tonåringar".0 Plus

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0