Sexbrottsanklagelserna i SD
Hanna Wigh.

Hanna Wigh: "Skulle hellre sätta min dotter i koranskola än i SD"

Publicerad 26 september 2017 kl 14.04

Inrikes. Riksdagsledamoten Hanna Wigh, som anklagat en partikollega i Sverigedemokraternas riksdagsgrupp för ett sexuellt övergrepp, säger nu att hon hellre skulle sätta sin dotter i koranskola än låta henne gå med i SD.
– Där skulle hon åtminstone respekteras som kvinna, säger Hanna Wigh till TV4.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med TV4 Nyheterna som Hanna Wigh förklarar att hon föredrar koranskola för sina barn framför Sverigedemokraterna.

– Jag vill inte vara kvar inom Sverigedemokraterna. Jag skulle långt mycket hellre sätta min dotter i en koranskola än att låta henne engagera sig i SDU framöver för där skulle hon åtminstone respekteras som kvinna, säger Hanna Wigh.

– Den respekten finns inte inom Sverigedemokraterna, fortsätter hon.

Wigh hävdar även att det inte var någon idé att polisanmäla sexövergreppet eftersom ord står mot ord. Hon kommer inte lämna in någon anmälan nu heller, för enligt henne skulle det inte leda någon vart och hon skulle bara "få en måltavla på ryggen".

– Men jag uppmanar kvinnor att anmäla övergrepp. Jag är världens sämsta förebild, men jag har min familjs bästa som intresse, säger hon till TV4 Nyheterna.

Tidigare på tisdagen meddelade Sverigedemokraterna att man fått reda på vem den utpekade riksdagsledamoten är.

– Personen har lämnat riksdagskansliet och kommer inte att befinna sig här under tiden utredningen pågår, säger Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge till Expressen.

Det var på måndagen som TV4 Kallade fakta rapporterade att Hanna Wigh lämnar Sverigedemokraterna bland annat efter att ha utsatts för ett sexuell övergrepp som skulle kunna rubriceras som våldtäkt. Övergreppet ska ha utförts av en manlig riksdagskollega i riksdagens lokaler 2012.

– Han lade en hand mot min hals och tryckte upp mig mot väggen. Sedan tog han ner sin andra hand innanför byxorna på mig och tryckte upp ett finger, säger hon till Kalla fakta.

Se intervjun med TV4 Nyheterna på Youtube.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Ensamkommande flyktingbarn

Bisarra förklaringen. "Mamma glömde bort när jag var född."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0