Soros och politiken

Hundratusentals kräver att George Soros klassas som terrorist

Publicerad 4 september 2017 kl 13.48

Utrikes. Över 100.000 människor kräver nu att USA:s president Donald Trump klassar den amerikansk-judiske finansmannen George Soros, 87, som en terrorist. Det visar en officiell namninsamling på Vita husets hemsida. Insamlingen vill att den amerikanska staten beslagtar alla hans tillgångar.

Gilla artikeln på Facebook

Namninsamlingen, som startade den 20 augusti, har hittills fått sammanlagt 130.000 namnunderskrifter. Det är 30.000 fler än vad som krävs för att presidenten formellt måste besvara förfrågan.

Insamlingen har rubricerats "Förklara George Soros terrorist och beslagta alla hans organisationer under RICO och NDAA-lagen".

Initiativtagarna menar bland annat att Soros skaffat sig ett ohälsosamt inflytande över det demokratiska partiet och stora delar av den amerikanska regeringen. De anser också att han medvetet försökt destabilisera USA genom att skapa ett antal organisationer för att med terroristliknande metoder "förstöra den amerikanska regeringen".

De kräver därför att justitiedepartementet "omedelbart deklarerar George Soros och alla hans organisationer och medarbetare som inhemska terrorister, och att alla hans personliga och organisatoriska förmögenheter och tillgångar beslagtas".

En liknande namninsamling krävde nyligen att AFA skulle klassas som en terrorgrupp. Den insamlingen har fått in 345.000 underskrifter.

George Soros föddes av judiska föräldrar i Ungern år 1930. Den internationelle finansmannen är känd för att ha underblåst så kallade färgrevolutioner i ett stort antal länder genom att understödja motståndarna till de sittande regeringarna. Sådana revolutioner har han finansierat i länder som Serbien, Georgien och Ukraina.

Men George Soros har varit inblandad i mycket annan omstörtande verksamhet. Tidigare i år lanserade Ungerns regering en kampanj med plakat som anklagar honom för att försöka översvämma landet med invandrare från tredje världen. Soros slog tillbaka och anklagade kampanjen för att vara "antisemitisk" och för att föra tankarna till "Europas mörkaste stunder".

George Soros har likaså försökt manipulera politiska val i Europa. Inför valet i Sverige 2014 skänkte hans stiftelse Open Society hundratusentals kronor till vänsterextrema Expo. Syftet var att påverka utgången av både riksdagsvalet och valet till Europaparlamentet det året. Stipendiet skulle enligt läckta dokument gå till att arrangera "utbildningsläger" för medlemmar i olika "antirasistiska organisationer" inom ramen för Expos projekt "Tillsammansskapet". Pengarna skulle användas till att "träna" vänsteraktivisterna inför "det kommande europeiska valet och senare riksdagsvalet i Sverige".

Totalt delade Open Society ut miljontals dollar till olika europeiska organisationer inom ramen för stiftelsens projekt "Val i Europa 2014", som syftade till att sponsra olika typer av vänsteraktivister för att manipulera resultatet av de val som hölls i Europa det året.

Open Society har även arbetat med att spä på raskonflikterna i USA. Bland annat har stiftelsen skänkt 5,5 miljoner kronor till den vänsterextrema organisationen Black Lives Matter.

2015 öppnade Ryssland för ett förbud mot George Soros organisationer.

Soros beräknas ha en förmögenhet på motsvarande hundratals miljarder kronor. Pengarna har han till stor del tjänat genom att spekulera i olika valutor – ett beteende som bland annat blev en avgörande orsak till finanskrisen i Sverige i början på 90-talet.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ministern om varför kriminaliteten fått växa: "Ville inte ses som rasistisk"

Damberg talar ut om "ängsligheten" för rasiststämpeln. Men nu tänker han och hans parti lägga om kursen i kriminalpolitiken, påstår han.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Vetenskap

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Studenter grävde fram krigare från järnåldern . Oväntade fyndet på Gotland.0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0