Asylkaoset

Invandrare vägrar utvisas – hotar kasta spädbarn på polisen

Publicerad 10 april 2016 kl 18.40
Av Mattias Albinsson

Utrikes. TV-bilder som de senaste dagarna fått viral spridning i sociala medier visar hur en invandrare hotar kasta ett spädbarn på poliser i en grekisk hamn.

Gilla artikeln på Facebook

Invandraren tilhör en grupp människor som nekats asyl och bidrag i Europa eftersom de inte kommer från krigsdrabbade länder och därför ska utvisas tillbaka till Turkiet.

I protest mot att tvingas lämna Europa griper en man tag i en några månader gammal flicka och använder henne som vapen mot de chockade grekiska polismännen.

Poliserna drar sina batonger och backar undan, efter ett tag lugnar situationen ned sig och andra TV-bilder visar vad som ser ut att vara flickans mamma tröstar den skräckslagna dottern.

TV-bilderna på de brutala illegala invandrarnas framfart har väckt starka reaktioner i västvärlden. Många frågar sig vad det är för människor som behandlar barn på det sättet och om Europa verkligen borde släppa in dem.

Händelsen har även uppmärksammats av ett flertal tidningar och mediebolag, bland dem brittiska The Sun.

Liknande scener utspelade sig redan i september förra året vid gränsen mellan Serbien och Ungern. Invandrare använde då barn som mänskliga sköldar när de gick till våldsam attack mot den ungerska gränspolisen.

När de ungerska polismännen försvarade sig med tårgas fick de skarp kritik i västerländska medier. På sätt och vis kan man säga att taktiken fungerade, efter attacken med barnen som vapen och sköldar välkomnade framförallt de tyska och svenska regeringarna hundratusentals invandrare från tredje världen.


Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Styr målet – för att kunna ogilla. Video: Här slipper Swedbank svara på varför man stängt kontot, och får istället fortsätta slingra sig skriftligen.0 

Nya storstudiens slutsats om symtomen. "Då kan man utesluta andra orsaker än covid – med över 80 procents säkerhet."0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0