Jan Emanuel anlände till Almedalen i lyxyacht döpt efter Castro

Publicerad 30 juni 2019 kl 19.08

Inrikes. Den före detta S-politikern Jan Emanuel Johansson, som blivit multimiljonär på "ensamkommande flyktingbarn", gjorde en storstilad entré till årets politikerverka i Almedalen, rapporterar Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Jan Emanuel Johansson anlände på fredagskvällen till Gotland i sin 19 meter långa lyxyacht "Granma", som pryds av en röd kommuniststjärna.

Namnet kommer efter den båt Che Guevara och Fidel Castro åkte med inför revolutionen på Kuba, skriver Expressen.

Och att Jan Emanuel gillar socialism är inte så konstigt. S-profilen tjänade nämligen 223 miljoner kronor när den förre socialdemokratiske finansministern Pär Nuder sålde Jan Emanuel Johanssons skattefinansierade välfärdsföretag Svensk Samhällsutveckling AB till ett riskkapitalbolag. Något som även den förre finansministern tjänade några miljoner på, enligt Expressen.

Den idag 45-årige Robinsonvinnaren meddelade i veckan att han har döpt sin senaste lyxbil till "Nyamko" efter Liberalernas nya partiledare Nyamko Sabunui. Han har tidigare en Rolls-Royce som heter "Mona" efter den före detta S-ledaren Mona Sahlin.

Jan Emanuel Johansson klagar på att svenskar är avundssjuka på honom på grund av att han håvat in hundratals miljoner skattekronor på sin kontroversiella välfärdsverksamhet.

– Är det något som håller tillbaka det här landet, svensken, som gör att vi har en nackdel i konkurrensen med andra länder så är det att vi har den här jantefilten som någon har tryckt över ditt huvud, säger Johansson til Expressen


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Sverige byter folk

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Vetenskap

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Ledningen vann mot gräsrötterna: SD ska rädda SVT och SR. SD ska "rädda" public service från Moderaterna och KD.0 

Klassiska svenska skillingtryck nu gratis på nätet. Tryckta visorna spelade stor kulturhistorisk roll.0 Plus