Val 2018
Katerina Janouch går in som oberoende kandidat för Medborgerlig Samling.

Janouch blir politiker: "Jag gör det för svenska folket som jag älskar"

Publicerad 6 april 2018 kl 10.33

Inrikes. Partiet Medborgerlig Samling (MED) säger nu att man har fått rejäl draghjälp inför höstens val. Författarinnan och debattören Katerina Janouch kommer stå som oberoende kandidat på partiets valsedel till riksdagen.

Gilla artikeln på Facebook

Författarinnan Katerina Janouch går in som oberoende kandidat på Medborgerlig Samlings lista inför riksdagsvalet i höst.

Hon kommer hamna på plats 11 på partiets valsedel.

– Jag gör det här för mina barns och barnbarns skull, ja för hela svenska folket som jag älskar. Sverige har ett skriande behov av politisk förändring. På område efter område rasar samhällsfunktionerna ihop. Ändå sitter politikerna handlingsförlamade och sviker sitt folk. Därför måste vi byta ut dem, säger Janouch i ett pressmeddelande.

I valkampanjen kommer hon framför allt driva frågor om kvinnors trygghet, samt yttrandefrihet och behovet av en öppen debatt i Sverige.

Enligt Janouch är det ett tecken på en mycket farlig samhällsutveckling när kvinnor far illa eller när människor inte vågar diskutera fritt.

– I över ett år har jag dagligen rapporterat om de så kallade ”utmaningarna” i vårt land. Till en början försökte etablissemanget frysa ut och smutskasta mig, de förnekade helt enkelt verkligheten. Numera erkänner allt fler att Sverige faktiskt utvecklas åt fel håll, men trots det struntar de i landets medborgare och hoppas kunna lura väljarna ännu en gång. Medborgerlig Samling och jag tänker sätta stopp för det. Vi står upp för den lilla människan på vars axlar välfärden vilar. Det är dags att någon för folkets talan, för de sittande politikerna gör det inte.

Medborgerlig samling är ett parti som säger sig vilja förena individuell frihet med konservativ och hållbar samhällsutveckling. Partiet är liberalt i sin syn på ekonomin.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Feministerna lockar barn med gratis medlemsskap. Småglin ska möjliggöra fortsatt skattefinansierad kamp mot "rasism".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Vänsterextremister slog sönder Centerns lokal

Har startat "Kommando Annie Lööf".. Protesterar mot "vidrig nyliberal offensiv" som slår mot "kvinnor och migranter".0 

Sålde fentanyl som dödade 11 svenskar – frias helt

Hasan Osman i Skänninge går fri.. "Inte bevisat" att offren inte medvetet överdoserade.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0 

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0