Sverigedemokraterna

Jimmie Åkesson på Järvaveckan: "Jag är nationalist, och jag är för invandring!"

Publicerad 17 juni 2017 kl 20.25

Inrikes. Det var bitvis ett respektlöst beteende som mötte Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson när han talade på Järvaveckan i Stockholm på lördagen. En del besökare höll upp skyltar med "Jimmie = Rasist" och avbröt hans tal upprepade gånger. Men de flesta visade ändå respekt och SD-ledaren kunde genomföra hela talet.
– Även den dag då jag får bestämma allting i det här landet så kommer vi ha invandring, sade Jimmie Åkesson.

Gilla artikeln på Facebook

I början av sitt tal påpekade Jimmie Åkesson att han velat träffa människor i så kallade utsatta områden utan en massa säkerhetspersonal närvarande.

– Därför åkte jag helt enkelt hem till människor i Husby, Tensta och så vidare. Jag pratade i en halvtimme en timme om hur de upplever sin vardag. Det var en av de bästa saker jag gjort som politiker, sade Jimmie Åkesson.

– Inte bara för att man fick direkt kontakt med vanliga människor och väljare, utan för att man fick en väldigt tydlig bild av hur folk upplever sin vardag. Folk vågar säga precis vad de tänker, fortsatte han samtidigt som polisen eskorterade bort en medelålders svensk man som gav SD-ledaren finger.

Därefter avbröts Åkesson av olika glåpord från delar av publiken.

Polisen tvingades ingripa flera gånger och tog bort stökiga människor.

– Jag tror att ett tema idag är demokrati och delaktighet. En väldigt väsentlig del i demokratin är dialogen. Att man kan prata med varandra utan att använda en massa fula ord och skrika och gapa. I stället måste man visa respekt för varandras åsikter. Det är nog det viktigaste att ta med sig härifrån, fortsatte sedan Åkesson.

När vissa åhörare började skrika "Krossa rasismen" tvingades Jimmie Åkesson avbryta sitt tal ännu en gång.

– Vill man inte vara här så behöver man inte det. Då kan man gå, påpekade SD-ledaren.

Men de flesta satt lugna och lyssnade på talet. När Jimmie Åkesson frågade publiken om någon av dem var född i ett annat land, var det flera stycken som räckte upp handen. Partiledaren sade dock att han trodde det skulle vara fler invandrare i publiken.

– Men jag tycker det här initiativet är jättebra, sade Åkesson om Järvaveckan. Vi behöver politikerveckor över hela landet.

Det var dock en ganska dyster bild av Sverige som Sverigedemokraternas partiledare målade upp.

– Sverige befinner sig i den största samhällskrisen i modern tid, där landet håller på att slitas isär på olika sätt, sade han.

Enligt Åkesson ger andra politiker inte den sanna bilden av Sverige och tar inte människors oro på allvar.

– Vi kan låtsas att allt bara går bra. Men det gör det inte.

– Jag är svensk politiks svarta får. Etablissemanget tycker inte om mig. Vi säger sånt som de inte tycker om. Då blir det extra viktigt för mig att överbrygga klyftorna som finns i samhället. Därför är det extra bra att jag står här idag. Ni som lever här måste få en chans att lyssna på vad vi säger. Vi är partiet för skötsamma och laglydiga människor i hela landet!, sade Åkesson och påpekade att alltfler invandrare röstar på SD.

– Ni är en av våra prioriterade väljargrupper inför nästa val, fortsatte Jimmie Åkesson och förklarade att SD är det enda parti som vill och kan bekämpa problemen i förorterna.

– Jag är för invandring!, sade han sedan. Sverige har alltid haft invandring. Sverige kommer alltid att ha invandring. Och även den dag då jag får bestämma allting i det här landet så kommer vi ha invandring. Så är det, förklarade Åkesson men påpekade att invandringen måste vara kontrollerad.

Jimmie Åkesson betonade även att han är nationalist, och att invandrare som kommer hit ska följa de regler som finns här.

Enligt Åkesson är det viktigt att Sverige inte förnekar utan tvärtom hävdar den svenska kulturen, så att invandrare som kommer hit vet vad det är som de ska anpassa sig till.

– Då kan man hålla ihop ett samhälle. Man tar seden dit man kommer, sedan kräver man sin rätt, sade SD-ledaren.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SwebbTV nekas bankkonto: "Stöd i penningtvättslagen"

Willgert: "Kan ha politiska motiv". Storbankerna stänger dörren för ännu en alternativmedia.0 

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0