USA:s presidentval 2020

Joe Biden hånas för bisarr valfusk-groda

Publicerad 25 oktober 2020 kl 18.46

Utrikes. Joe Biden fångades nyligen på film när han berättade om hur han har satt samman en "omfattande valfuskorganisation", rapporterar Fox News.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag tror att vi har satt ihop den mest omfattande och inkluderande valfuskorganisationen i USA:s politiska historia, säger Biden i videon.

På den republikanska sidan har det den senaste tiden teorier spridits om att Demokraterna planerar att fuska under presidentvalet med hjälp av ett kontroversiellt poströstningssystem som tagits fram med hänvisning till coronakrisen.

Joe Biden hånas av ett mycket stort antal på sociala medier för sin felsägning, men andra tycks ta det han säger på större allvar.

"Biden erkänner valfusk", skriver exempelvis Vita husets pressekreterare Kayleigh McEnany på Twitter.

Enligt Fox News kan Biden ha syftat på sin kampanjorganisations "valskyddsprogram" i vilket den tidigare justitieminister Eric Holder och hundratals andra jurister ingår. Programmet är en förberedelse för en juridisk kamp i händelse av att valresultatet blir omtvistat.

Joe Biden har tidigare uppmärksammats för sina bisarra grodor i offentliga sammanhang. Republikaner, bland annat president Trump själv, har anklagat 77-åringen för begynnande demens och pekat ut honom som olämplig för presidentposten.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur