USA:s presidentval 2020

Joe Biden hånas för bisarr valfusk-groda

Publicerad 25 oktober 2020 kl 18.46

Utrikes. Joe Biden fångades nyligen på film när han berättade om hur han har satt samman en "omfattande valfuskorganisation", rapporterar Fox News.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag tror att vi har satt ihop den mest omfattande och inkluderande valfuskorganisationen i USA:s politiska historia, säger Biden i videon.

På den republikanska sidan har det den senaste tiden teorier spridits om att Demokraterna planerar att fuska under presidentvalet med hjälp av ett kontroversiellt poströstningssystem som tagits fram med hänvisning till coronakrisen.

Joe Biden hånas av ett mycket stort antal på sociala medier för sin felsägning, men andra tycks ta det han säger på större allvar.

"Biden erkänner valfusk", skriver exempelvis Vita husets pressekreterare Kayleigh McEnany på Twitter.

Enligt Fox News kan Biden ha syftat på sin kampanjorganisations "valskyddsprogram" i vilket den tidigare justitieminister Eric Holder och hundratals andra jurister ingår. Programmet är en förberedelse för en juridisk kamp i händelse av att valresultatet blir omtvistat.

Joe Biden har tidigare uppmärksammats för sina bisarra grodor i offentliga sammanhang. Republikaner, bland annat president Trump själv, har anklagat 77-åringen för begynnande demens och pekat ut honom som olämplig för presidentposten.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Halalslaktat kött och dadlar i stort projekt. Hundratals butiker ska ställas om till mångkulturellt läge redan under 2021.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Pfizers VD: Vi vet inte hur länge tredje sprutan skyddar. Tredje spruta påstås ge ”rimligt skydd” mot omikron.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0