Gustav Kasselstrand intervjuas under Järvaveckan.

Kasselstrand: Naturligt att människor segregerar sig

Publicerad 16 juni 2018 kl 10.40

Inrikes. Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand sågar Jimmie Åkessons tal på Järvaveckan.
– Mjäkigare än Ulf Kristersson!, säger han.

Gilla artikeln på Facebook

Under fredagen talade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på Järvaveckan i Stockholmsförorten Spånga.

Där sade han bland annat att han vill ha slöjförbud i förskolan och obligatorisk förskola i så kallade utsatta områden.

– I svensk förskola ska det råda slöjförbud. Det är det enda sättet att kunna erbjuda barn ett fredat rum från förtryckande, islamistiska hem. Och om det inte efterlevs, så ska vi ha sanktioner för de förskolor som inte accepterar detta, sade Åkesson.

Men någon som inte är imponerad över talet är AFS-ledaren Gustav Kasselstrand, som också befann sig på plats i Järva. Bland annat nämnde Åkesson inte ett ord om återvandring, utan var snarare inställd på så kallad integration. Detta gillar inte Kasselstrand.

– Det här talet var fullständigt meningslöst. Det var mjäkigare än Ulf Kristerssons tal, säger han i en intervju med sitt eget parti. Det är inte värdigt en svensk oppositionsledare eller nationalistledare, utan det här talet spelar efter det politiskt korrekta etablissemangets uppsatta spelregler. Han pratade på ett sätt som att han vill vinna acceptans hos politiker, journalister och missanpassade invandrare.

– Det var ett så urvattnat budskap att det räknas inte. Det går inte längre att skilja honom från Stefan Löfven eller Ulf Kristersson. Det fanns inget nytt eller kontroversiellt i det han sa.

Enligt Alternativ för Sverige är återvandring den enda verkliga lösningen för Sverige.

Gustav Kasselstrand menar också att segregation är något naturligt, och att det mångkulturella samhället därmed är en fantasi.

– Det är naturligt. Svenskarna och invandrarna segregerar sig från varandra. Vi vet att så fort det flyttar in 5-6 procent utomeuropeiska invandrare börjar svenskarna flytta därifrån. Det är det vi har att utgå ifrån. Så fungerar verkligheten. Svenskar vill inte ha det mångkulturella samhället. De segregerar sig gå gott de kan, precis som jag. Det gör Jimmie Åkesson, Ulf Kristersson och Stefan Löfven också, säger han.

– Det är naturligt att man vill leva i närheten av sina landsmän. Det innebär att det mångkulturella samhället är dömt att misslyckas om nu målet är en mångkulturell smältdegel, vilket mångkulturalisterna säger. Det kommer inte bli så. Därför kommer den politik som SD och de övriga partierna presenterar bara leda till ett land som blir sämre och sämre. Åkessons politik kommer inte vända samhällsutvecklingen.

Alternativ för Sverige liknar i stället mångkulturen med olja och vatten, det blandas inte ihop.

– Människor vill inte vara en smältdegel. Även i Rinkeby och Tensta delar man upp sig utifrån nationalitet, påpekar Gustav Kasselstrand.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Mer från Inrikes

Riksåklagaren överklagar våldtäktsdom till HD

Ung kvinna våldtogs under knivhot.. Inte grovt brott, ansåg både tingsrätten och hovrätten.0 

Här blir guvernören misshandlad på scenen

Dramat i Iran fångat på film.. Angriparen kränkt för att hans fru blev vaccinerad av manlig läkare.0 

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0