Val 2018
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor.

KD: Betala illegala invandrare 160.000 kronor – så att de lämnar Sverige

Publicerad 24 maj 2018 kl 18.37

Inrikes. Illegala invandrarfamiljer ska få hela 160.000 kronor för att lämna Sverige. Det anser nu Kristdemokraterna. Kostnaden för att låta dem stanna är nämligen "mycket högre".

Gilla artikeln på Facebook

Kristdemokraterna, som i en rad opinionsmätningar hamnat långt under riksdagsspärren på fyra procent, kommer nu med förslag som ska locka fler väljare.

Partiet vill bland annat införa tillträdesförbud i butiker för personer som dömts för snatteri.

Men man försöker även få fler röster med hjälp av invandringsfrågan.

I årtionden har det från olika håll hetat att Sverige inte klarar sig utan invandrare och att landet tjänar stort på invandringen.

Men invandrare som fått avslag på sina asylansökningar vill nu Kristdemokraterna så gärna bli av med att de är beredda att betala dem stora summor pengar för att lämna. Annars kan ett "skuggsamhälle" växa fram i Sverige.

En hel illegala familj ska kunna erbjudas 160.000 kronor för att sticka härifrån. En enskild vuxen ska kunna få 60.000 kronor i stället för den nuvarande maxsumman på 20.000 kronor, uppger nyhetsbyrån TT.

Förslaget kan ses som märkligt, eftersom människorna inte ens har rätt att vara i landet. Men Kristdemokraterna motiverar förslaget med att det är mycket dyrare att låta invandrarna stanna.

– Det kan tyckas oortodoxt, absolut. Men otryggheten för de själva som är i en utsatt situation och den samhällskostnad det innebär att man har tiotusentals personer som befinner sig i Sverige utan rätt att göra det, den kostnaden är mycket högre, säger partiledaren Ebba Busch Thor till TT.

Kristdemokraterna vill även införa så kallad "nolltolerans" mot brott i förorten samt inskränka försörjningsstödet för illegala invandrare. Kommuner ska bara kunna dela ut "nödbistånd".


Coronavaccin

"Vad håller du på med jävla somalier?" Borlänge-familjen vågade inte bo kvar efter mardrömslika upplevelsen.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0