Åkesson: Var har Löfven gömt sig?

Publicerad 7 november 2019 kl 15.00

Inrikes. Det bombas och skjuts nästan dagligen i Sverige. Men var är den ansvarige, statsminister Stefan Löfven (S)? Det undrar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Gilla artikeln på Facebook

I början av oktober försökte journalisten Niklas Svensson få tag på statsminister Stefan Löfven för en intervju. Men han fick bara nej – nio gånger.

Och det är fler som undrar var Löfven håller hus och varför han inte uttalar sig mer, med tanke på alla skjutningar och bombdåd i landet.

– Detta har ju blivit vardag i vårt land idag, sprängningar, skjutningar, barn som rånas, terrordömda som går fritt på våra gator. Och jag undrar, var är Stefan Löfven? Var är Morgan Johansson? Var är de som är ansvariga för att bekämpa detta, för att se till att grovt kriminella hamnar bakom lås och bom?, säger SD-ledaren i en film på Twitter.

– Det är en fråga som många ställer sig. Det är en fråga som jag ställer mig. Stefan Löfven, Morgan Johansson, var är ni? Vad gör ni?


Knockade helt kvarter. Det turkarna inte vet: Han är proffsboxare.0 Plus

Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jag Tullberg. Sveriges elit har envist undergrävt vår homogenitet.0 

Vetenskap

Laestadius tros ha spridit kornet i Norrbotten. Forskarna upptäckte sambandet av en slump.0 

Nu är det vetenskapligt bevisat: Män är roligare än kvinnor. Deltagarna i studien anonymiserades – så resultatet kan inte bero på "sexism".0 Plus

Kultur

Beslutet: Storkyrkan i Gamla stan målas rosa. Kyrkorådet, länsstyrelsen och Skönhetsrådet överens.0