Asylkaoset

Löfvens löfte: Det ska bli "ordning och reda" i invandringspolitiken

Publicerad 27 augusti 2015 kl 11.47

Politik. Statsminister Stefan Löfven (S) lovade igår att ta tag i problemen med tiggeri och att lösa problemen med invandringen till Sverige.
 – Vi ska se till att det är ordning och reda, sade han.

Gilla artikeln på Facebook

Förra veckan gick Migrationsverket ut med ett pressmeddelande där man varnade för det stora inflödet av så kallade "ensamkommande flyktingbarn", som just nu är mellan 50 och 100 gånger större än de prognoser som togs fram 2006, och i helgen jämförde Centerpartiets kommunalråd i Uppsala invandringen med cancer.

Larmen och varningarna, från såväl statliga myndigheter som lokalpolitiker, för effekterna av det massiva inflödet av invandrare från tredje världen fick statsminister Stefan Löfven (S) att igår gå ut och lova att Socialdemokraterna nu ska lösa problemen med invandringen.

– Vi ska se till att det är ordning och reda på flyktingmottagandet här i Sverige, sade han inför ett församlat pressuppbåd.

Bland annat sade han att man ska bygga fler statliga asylboenden så att man kan ta hand om alla invandrare som kommer till Sverige just nu, inte minst för att asylentreprenörer som Bert Karlsson inte ska kunna tjäna pengar på invandringen.

– Då är det bland annat att bygga fler egna anläggningsboenden så att de människor som idag utnyttjar den här situationen och tjänar grova pengar på detta, de ska inte kunna göra det, förklarade Löfven och fortsatte med att erkänna att det är ett problem med invandrare som säljer pass för att smuggla in fler invandrare till Sverige:

– Vi ska klämma åt dem som säljer jobberbjudanden, vi ska klämma åt dem som säljer pass och missbrukar våra pass.

Mirakelmedicinen som Löfven därefter presenterade för att lösa de invandringsrelaterade problemen i samhället, såsom kriminalitet och en växande bidragsbörda, var att fler invandrare ska börja jobba.

–Ge dem den kompletterande utbildning de behöver så de kommer in i arbetslivet, kan göra rätt för sig och vara med och bygga Sverige, proklamerade han visionärt.

Löfven tog även upp problemen med tiggeriet i Sverige och att regeringen nu nått en överenskommelse med Rumänien som man hoppas ska få bort tiggarna från Sveriges gator.

– Vi har sett till att ta initativ med Rumäninen, det gäller tiggarna, de som kommer hit och tigger, att vi har skrivit ett avtal med Rumänien att de ska ta ett större ansvar för sin egen befolkning, berättade han.


Knockade helt kvarter. Det turkarna inte vet: Han är proffsboxare.0 Plus

Asylsexvåldet

Överföll Röda korset-kvinna i asylboendets källare. Afghanen hade just fått lära sig att respektera västerländska kvinnor.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0