Youtube

Mediatystnad kring filmad gruppvåldtäkt på europeisk journalist i Libyen

Publicerad 14 februari 2012 kl 23.36

Utrikes.Ett videoklipp som just nu sprids på nätet visar hur en kvinna gruppvåldtas av flera arabiska män i Benghazi i Libyen. Men trots att kvinnan uppges vara en europeisk journalist mörkläggs händelsen helt i media.

Gilla artikeln på Facebook

Klippet, som verkar vara filmad med mobiltelefon, visar 3-4 arabiska män som i dagsljus i ett ökenlandskap skrattande och hojtande gruppvåldtar en medelålders europeisk kvinna.

En av männen börjar genast penetrera kvinnan, som verkar vara halvt medvetslös och till att börja med försöker göra motstånd. En annan försöker tvinga sig till oralsex av kvinnan, medan en tredje står bredvid och onanerar och en fjärde håller i kameran.

Klippet laddades ursprungligen upp av den libyske YouTube-användaren libya19692011 med titeln "Originalvideo på en utländsk journalist som blir våldtagen i Benghazi", på arabiska. Det togs sedan bort av YouTube men sprids på andra sajter.

Enligt obekräftade uppgifter på nätet ska kvinnan vara en brittisk journalist, men uppgifterna går isär vad beträffar huruvida gärningsmännen tillhör de så kallade "rebellerna" eller de Gaddafilojala grupperingarna. Ingen av de stora internationella mediehusen verkar dock har försökt undersöka saken.

Ett liknande fall som däremot uppmärksammades förra året var CBS-korrespondenten Lara Logan, som mitt under sändning sexöverfölls av en stor mobb av demonstrerande araber på Tahrirtorget i Kairo.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven: Detta är inget krig mot islam

Försöker undvika islam. Fördömer "religiöst motiverat våld".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0