USA och Iran
Tucker Carlson.

Tucker fick Trump tagga ner i Iranfrågan

Publicerad 9 januari 2020 kl 21.42

Media. Fox News programledare Tucker Carlson lyckades genom sitt program påverka president Trump att bromsa eskaleringen mot krig med Iran. Det uppger källor till BuzzFeed News.

Dela artikeln

På Fox News har flera programledare som lockar tittare från boomergenerationen, i synnerhet Sean Hannity, applåderat lönnmordet på den iranske generalen Qasem Soleimani.

Hannity passade bland annat på att varna Iran för att landet nu kommer att drabbas med full kraft av den amerikanska försvarsmakten.

Donald Trump, som är en flitig Fox News-tittare, tycks dock ha blivit påverkad av Tucker Carlson, som leder tv-kanalens mest sedda nyhetsprogram och som lockar en yngre publik.

Tucker Carlson är en högerpopulist och starkt kritisk till USA:s interventionistiska utrikespolitik – så även upptrappningen mot Iran. Efter att ha sett måndagens program, i vilket Carlson gick till hårt angrepp mot Vita husets Iranpolitik, ska Donald Trump ha tagit intryck av resonemanget.

"Enligt en källa med insyn i konversationerna sade Trump att han hade sett Carlsons program och att det hade påverkat hans syn på Iran-situationen", skriver BuzzFeed.

På onsdagen indikerade den amerikanske presidenten att han inte planerade några ytterligare militära operationer mot Iran, men att USA kommer att fortsätta att använda sanktioner mot landet.

Tucker Carlson har bland annat anklagat Trump för att svika sina vallöften och vika sig för neokonservativa krigshetsare.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Domstol slår fast: Måste stoppas. Sätter punkt för de omstridda uthängningarna av enskilda.0 

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Älvsjömässan kan ersättas av klassisk stadsdel helt i trä. Ska ha plats för 15.000 invånare, enligt förslaget.0