"Har till slut skrivit om hur det var att jobba med politik på P3 ett valår, om när folk avbröt inspelningen och ropade in i studion när jag pratade om migration, och om huruvida Sveriges Radio är vänster eller inte."
Så skriver Anna Björklund på Twitter och länkar till en debattartikel hon skrivit i Göteborgs-Posten.
I artikeln beskriver hon den omnämnda incidenten närmare:
"Det var valår och migration var allt folk pratade om men när jag gjorde ett inslag om flyktingars utbildningsnivåer (en het fråga då) avbröt en medarbetare inspelningen, stack in huvudet i studion och ropade 'hallå, Syrien är ju typ Barcelona?!'. Hon hade kandiderat till fullmäktige för ett mycket invandrarvänligt parti några år tidigare och tyckte inte kulturella skillnader mellan världsdelarna var något man pratade om, oavsett siffrornas giltighet och nyhetsvärde."
Anna Björklund tvingades i våras lämna satirprogrammet "Tankesmedjan" i P3 med hänvisning till att hon hade samarbetssvårigheter. Hon berättar nu i debattartikeln i GP om sin tid på Sveriges Radio.
Bland annat beskriver hon hur efter bara några veckor på den skattefinansierade radiojätten hotades med sparken via sms. Detta eftersom hon ville citera en nyhet om problem med hur utländska bärplockare hanterade eldningsförbudet – ett ämne som chefen tyckte var "obehagligt".
Förra veckan publicerade journalisten Bari Weiss ett uppmärksammat öppet brev om hur hon mobbats ut från New York Times redaktion eftersom hon inte var lika utpräglat vänsteraktivistisk som de andra medarbetarna på den amerikanska tidningen.
Enligt Anna Björklund är kulturen på Sveriges Radio dock en annan – där är medarbetarna främst ängsliga kappvändare utan fast ideologisk övertygelse. Deras politiska engagemang följer bara "modet och gruppen", uppger hon.
"På Sveriges Radio finns ingen fanatisk elit, utan välanpassade och trendkänsliga gruppmänniskor, alltid redo att byta tröja om en annan färg sägs funka bättre den här säsongen", skriver Björklund i GP.
Anna Björklund sade år 2018 till Nyheter Idag att alla inslag i Tankesmedjan som hade stoppats av Sveriges Radio hade "berört flyktingar, SD eller rasism".