Ny utrensning på gång i SD

Publicerad 25 mars 2012 kl 21.54

Politik.Samtidigt som Sverigedemokraternas ungdomsförbund skakas av ett kuppförsök planerar partiledningen omfattande utrensningar av personer som anses dra åt fel håll. Enligt ett internt e-postmeddelande som Fria Tider har tagit del av förbereder sig partiledningen på att ”städa med stora kvasten” bland medlemmarna.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider har tidigare skrivit om maktkampen inom SDU, där den så kallade Israelfalangen inom moderpartiet stöder ett kuppförsök i syfte att byta ut styrelsen och avsätta ordföranden Gustav Kasselstrand.

Nu ser det ut som att ytterligare konflikter är under uppsegling inom Sverigedemokraterna. Enligt uppgifter till Fria Tider ska partiledningen planera att inom kort göra sig av med ett stort antal medlemmar som upplevs som obekväma av olika skäl.

- Mycket tyder på att det är fråga om ideologiska utrensningar där konservativa och nationalistiska personer ska sparkas ut, säger en medlem inom Sverigedemokraterna till Fria Tider.

Enligt ett internt e-postmeddelande från Stefan Jacobsson, som är ombudsman för Sverigedemokraternas riksorganisation, vill partisekreteraren Björn Söder städa rejält bland medlemmarna i partiet.

"Björn Söder har gett oss uppgift i Riksombusdmannagruppen att städa med stora kvasten ut personer ur partiet som bedriver partiskadlig verksamhet", skriver Jacobsson i e-postmeddelandet, som är daterat den 18 januari 2012.

Bakgrunden till den planerade storstädningen är enligt Stefan Jacobsson att det finns personer som vill ta partiet i en annan riktning än den nuvarande ledningen.

"Tyvärr finns det de som drar åt håll som vi i SD inte sympatiserar med. Vi vill bygga huset som står redo 2014 och börja nu. Då måste de trasiga stenarna bytas ut, tyvärr", skriver han.

När Fria Tider ringer upp Stefan Jacobsson är han dock inte så sugen på att kommentera uppgifterna överhuvudtaget.

- Jag vill inte kommentera. Jag har precis kommit hem från jobbet och det är så mycket oseriösa människor som ringer hela tiden.

Men du har skickat ut ett mejl. Du måste väl kunna svara på följdfrågor?
- Jag har precis kommit hem från en tuff arbetsvecka och kan inte prata om det här. Du får prova att skicka ett mejl, säger Stefan Jacobsson och avslutar samtalet.

Uppdatering: SD: Inga planer på utrensningar


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Som magi – spektakulära upptäckten. Så fungerar den mycket enkla och smärtfria terapin.0 Plus

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nyheter från förstasidan

M, KD och V överens om mer skattepengar till välfärden

Beslutet: Spendera 7,5 miljarder skattekronor. Så mycket ska statsbidragen skena under 2020, har partierna beslutat.0 

Ekonominyheter

Dyrare än någonsin bygga hus i Sverige

Kostnaderna steg 2,9 procent 2019.. Nu ökar Sverige försprånget – är redan dyrast i EU.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Mer från Politik

SD-topp tonar ned demografins betydelse

Inte så viktigt Sverige befolkas av svenskar, enligt Mattias Karlsson.. I het ordstrid om huruvida vårt lands invånare ska bestå av svenskar eller av indier, araber och andra folkslag från tredje världen.0 Plus

30 år sedan "Luciabeslutet" stoppade asylinvandringen

Så gick det till när sossarna fick nog.. Carl Bildt öppnade sedan portarna igen – bland det första han gjorde.0 Plus

Somaliska S-politikerns rasistbluff avslöjad – erkänner: "Jag ljög"

Påstod sig ha blivit utsatt för "rasism" i taxi.. Rövarhistorien fick flera tusen "gilla" av politiskt korrekta på Twitter.0 Plus

Vetenskap

Skrev att akademisk frihet var "patriarkalt" förtryck – fick högsta betyg. Även vetenskaplig obektivitet är patriarkatets påfund, enligt uppsatsen.0 

Forskare: Barn känner smärta när de aborteras. Nya studier omkullkastar argument för abort.0 Plus

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0