"Obama en av historiens falskaste politiker"

Publicerad 31 juli 2020 kl 11.16

Utrikes. Tucker Carlsson kallar nu Barack Obama för en av de mest korrupta och oärligaste politikerna i amerikansk historia. Detta sedan ex-presidenten "politiserat" och använt en begravning för att "attackera polisen".

Gilla artikeln på Facebook

Det var under begravningen för den demokratiska politikern och så kallade medborgarrättsaktivisten John Lewis som USA:s förre president Barack Obama tog upp politik och rasfrågor.

Obama hänvisade bland annat till Bull Connor, en politiker som på 1960-talet förespråkade fortsatt raslig segregation i landet.

– Idag ser vi hur polisen ställer sig på knä för svarta amerikaner, sade Obama.

Men Fox News Tucker Carlson går till hårt angrepp mot den tidigare presidenten och hävdar att Obama politiserade en begravning för att kunna angripa polisen och försöka vinna höstens val åt Demokraterna.

– Barack Obama, en av de mest korrupta och oärliga personerna i amerikansk politisk historia, använder George Floyds död vid en begravning för att attackera polisen, sade Tucker i ett segment i sitt senaste program.

– USA faller sönder på grund av rasliga konflikter och en av de landets mest respekterade personer väljer att kasta bensin på det genom att jämföra polisen med Bull Connor. Det är ansvarslöst. Men Obama bryr sig inte. Allt handlar om november och det kommande valet.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Borgare skyller på "sossarna" – men undviker problemets kärna.0 Plus

Mer från Utrikes

Orbán: George Soros är Europas största hot

Premiärministerns attack mot vänstermiljardären.. "Han vill riva ner det nationella beslutsfattandet och lägga det i händerna på den globala eliten."0 

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur