"Obama en av historiens falskaste politiker"

Publicerad 31 juli 2020 kl 11.16

Utrikes. Tucker Carlsson kallar nu Barack Obama för en av de mest korrupta och oärligaste politikerna i amerikansk historia. Detta sedan ex-presidenten "politiserat" och använt en begravning för att "attackera polisen".

Gilla artikeln på Facebook

Det var under begravningen för den demokratiska politikern och så kallade medborgarrättsaktivisten John Lewis som USA:s förre president Barack Obama tog upp politik och rasfrågor.

Obama hänvisade bland annat till Bull Connor, en politiker som på 1960-talet förespråkade fortsatt raslig segregation i landet.

– Idag ser vi hur polisen ställer sig på knä för svarta amerikaner, sade Obama.

Men Fox News Tucker Carlson går till hårt angrepp mot den tidigare presidenten och hävdar att Obama politiserade en begravning för att kunna angripa polisen och försöka vinna höstens val åt Demokraterna.

– Barack Obama, en av de mest korrupta och oärliga personerna i amerikansk politisk historia, använder George Floyds död vid en begravning för att attackera polisen, sade Tucker i ett segment i sitt senaste program.

– USA faller sönder på grund av rasliga konflikter och en av de landets mest respekterade personer väljer att kasta bensin på det genom att jämföra polisen med Bull Connor. Det är ansvarslöst. Men Obama bryr sig inte. Allt handlar om november och det kommande valet.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0