Orbán: Vi kommer aldrig acceptera massinvandring

Publicerad 15 september 2018 kl 16.05

Inrikes. Ungerns premiärminister Viktor Orbán ger inte vika för EU:s "utpressningar", som han kallar det. Det ungerska folket har redan bestämt sig: Ungern ska inte bli ett land av invandrare. Det förklarade han i ett tal i Europaparlamentet.

Gilla artikeln på Facebook

Europaparlamentet har inlett en process för att försöka frånta Ungern dess rösträtt. Detta med förklaringen att Ungen bryter mot EU:s grundprinciper om demokrati.

448 röstade för, 197 emot och 48 lade blanka röster. Detta kräver dock enhällighet, och Polen väntas blockera ett sådant beslut.

Under ett tal i EU-parlamentet i veckan förklarade Ungerns premiärminister Viktor Orbán att Bryssels angrepp mot landet är helt oacceptabla och bryter mot EU-fördraget.

– Jag står här framför er och jag försvarar mitt land eftersom frihet, demokrati, självständighet och Europa är frågor om ära för mitt folk. Vad ni vill göra är ett slag i ansiktet på unionen och konstruktiv dialog.

Enigt Orbán är det varje folks rätt, oavsett EU, att bestämma över sitt eget lands öde och organisera samhället på sitt sätt.

– Vi är det mest lyckade partiet i Europaparlamentet. 2014 röstade 52 procent på oss. Våra motståndare, socialister och liberaler, är inte glada över våra framgångar. Detta är förståeligt. Men att ta ur er hämnd på det ungerska folket är inte rättvist eller värdigt européer.

Han sade även att Ungern har en annan bild av kristendomens natur i Europa samt vilken roll som nationen, familjen och kulturen ska spela.

– Vi kommer försvara våra gränser och bara vi kommer bestämma vilka människor vi ska leva med. Vi har stoppat hundratusentals illegala invandrare. Vi har försvarat Ungern, och vi har försvarat Europa. Detta är första gången i historien som Europa fördömer sin egen beskyddare.

– Det ungerska folket har bestämt att Ungern inte ska vara ett land av invandrare. Oavsett vad ni beslutar, så kommer vi inte vika oss för er utpressning. Vi kommer skydda våra gränser, stoppa illegal invandring, försvara våra rättigheter och om så behövs även stå upp för andra länders rättigheter, förklarade premiärministern rakryggat.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0