Bilder ur RFSL:s sexguide för nyanlända.

RFSL:s sexupplysning till nyanlända väcker frågor

Publicerad 4 april 2017 kl 18.49

Inrikes. RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, har släppt en sexupplysningsbroschyr för nyanlända invandrare. Broschyren innehåller minst sagt grafiska bilder på människor som har sex. Den uppmanar också illegala invandrare som utsatts för trafficking att inte kontakta svenska myndigheter.

Gilla artikeln på Facebook

"Den här broschyren är en guide för dig som är nyanländ i Sverige och identifierar dig som lesbisk, gay, bisexuell, trans eller queer (LGBTQ)".

Så inleds skattefinansierade RFSL:s sexualguide "Sexuell hälsa och rättigheter i Sverige" för nyanlända, översatt till svenska.

I olika texter informeras nyanlända invandrare om sex och hälsa, och vad det finns för hjälp att få i Sverige.

Bland annat förklaras vad analsex är för något.

"Anal sex (sex with dick in anus)", står det i broschyren.

De nyanlända får också lära sig om könssjukdomar och hur man sätter på en kondom.

"Om du har hiv har du rätt till fri sjukvård och behandling med antiretrovirala läkemedel", upplyser RFSL.

Under rubriken "Trafficking" uppmanas nyanlända som är i Sverige illegalt, och som till exempel utsatts för trafficking, att inte kontakta myndigheter.

"Var medveten om att om du är papperslös kan du bli tvungen att lämna landet om du kommer i kontakt med en myndighet. Papperslösa bör i stället kontakta den icke-statliga organisationen Ingen Människa Är Illegal", skriver RFSL.

Broschyren innehåller också en mängd grafiska bilder på sexuella akter.

En bild visar hur en något yngre mörkhyad man ha oralsex med en äldre vit skäggig gubbe samtidigt som han får en dildo uppförd i anus.

En annan bild visar en trekant där en överviktig svart man har sex med en mörkhyad kvinna, som i sin tur stoppar in något i anus på en stor vit kvinna med rosa hår.

Ytterligare en bild visar hur en rullstolsburen person har analsex med en annan man.

Broschyren släpptes egentligen förra året men har först nu blivit en snackis i sociala medier, där det framförs olika synpunkter på innehållet.

"Det enda RFSL propagerar för i sin broschyr är avhållsamhet. Ingen kommer att vilja ha sex efter att ha sett de bilderna", skriver en person på Twitter.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0